Fototentoonstelling van MOVISIE reist langs CWI's

30/01/2008 13:27



MOVISIE



Op 5 februari 2008 opent SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan de reizende fototen-toonstelling 'Werk aan de winkel, diversiteit op de arbeidsmarkt'. Startpunt van de ten-toonstelling is het CWI in Amsterdam. De tentoonstelling laat stereotypen zien bij sol-licitaties en is gemaakt in het kader van het Europese jaar van de Gelijke kansen.

Klokslag half 4 verricht Alexander Rinnooy Kan de officiële opening. Vanuit de vakbond zal Leo Hartvelt toelichten waarom diversiteit en arbeidsmarkt anno 2008 zo belangrijk zijn. Marijke Steenbergen, raad van bestuur van MOVISIE en Rens de Groot, voorzitter van de raad van bestuur van het CWI, lichten aansluitend toe wat u en wij naar aanleiding van deze tentoonstelling kunnen doen. Na afloop kunt u de tentoonstelling bekijken en met de andere aanwezigen van gedachten wisselen.

Gelijke kans op werk?
De tentoonstelling bevat het werk van zes fotografen over diversiteit op de arbeidsmarkt. Met de foto's willen zij werkgevers en werknemers laten zien hoe stereotypen en vooroordelen een gelijke toegang tot de arbeidsmarkt belemmeren. De tentoonstelling richt zich op alle gronden van discriminatie: sekse, seksuele oriëntatie, etnische achtergrond, leeftijd, handicap en religie. De zes fotografen hebben een directe relatie met één of meer van deze gronden. De fototentoonstelling reist komend jaar door het land en zal telkens in een andere vestiging van het CWI te zien zijn. Organisator van de tentoonstelling is MOVISIE, landelijk kennisinstituut en adviesbureau voor maatschappelijke ontwikkeling.

Quotes
Hieronder treft u een aantal quotes aan die u in het kader van een artikel kunt gebruiken

Alexander Rinnooy Kan
"Diversiteit is een bron van creatieve kracht voor de Nederlandse arbeidsmarkt."

Leo Hartveld
"Het vraagt een grote inspanning van zowel de werkgevers, de werknemers als de overheid om de stereotype en vooroordelen die er ten aanzien van bepaalde groepen werkzoekenden bestaan uit de weg te ruimen."

Marijke Steenbergen
"Deze tentoonstelling geeft een beeld van onbenut talent op de arbeidsmarkt. En wel heel beeldend. Deze foto's zeggen meer dan 1000 woorden. De tentoonstelling past binnen de programmalijn diversiteit van MOVISIE. Een programma dat als uitgangspunt heeft dat een goed diversiteitsbeleid bijdraagt aan de kwaliteit van een organisatie."





http://www.movisie.nl