Gemeente Deventer

Februarilezingen 'Conflict on Trial'

Het Studium Generale van Saxion Hogescholen organiseert met ondersteuning van de gemeente Deventer en de Universiteit van Amsterdam een lezingencyclus rond conflicten en de mogelijke oplossingen daarvan.

De lezingen zijn voor iedereen gratis toegankelijk en vinden plaats van 16:00 tot 18:00 in lokaal C.173 van Saxion Hogescholen aan de Handelskade in Deventer.

Activiteiten in februari
Van 5 tot en met 22 februari is er een presentatie van de Nederlandse ontwerper Annelys de Vet. Zij nodigde Palestijnse kunstenaars, fotografen en ontwerpers uit een beeld te schetsten van het Palestina zoals zij dat graag zouden zien.

Op dinsdag 12 februari volgt een discussie onder de titel `Polderen met ons integratieconflict; over het conflict tussen ingezetenen en nieuwkomers' onder leiding van burgemeester Andries Heidema met als inleider publicist en hoogleraar grootstedelijke problematiek Paul Scheffer en als co-referent Zeki Arslan van de Samenwerkende Turkse Organisaties Overijssel.

Op woensdag 13 februari is er een bijeenkomst over het Palestijns - Israëlisch conflict onder leiding van oud-burgemeester James van Lidth de Jeude met als inleiders Ibrahim Issa, directeur van The Hope Flowersschool in Bethlehem en Tineke Bennema, historica, journalist en schrijfster.

Op donderdag 21 februari gaat de bijeenkomst over conflictmanagement in organisaties. Deze bijeenkomst staat onder leiding van Femke de Jonge, organisatieadviseur bij Holland Consultancy Group.

Publicatiedatum: 30-1-2008
paperclips

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 30 januari 2008