Gemeente Rotterdam

In de week van 5 tot en met 8 februari hebben twee van de zes raadscommissies een externe oriëntatie. Twee andere commissies vergaderen op het Stadhuis.

Commissie Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie
Commissie verdiept zich in Welzijn en Antillianenbeleid Dinsdag 5 februari, 9.30 uur, diverse locaties
De commissie legt een werkbezoek af dat in het teken staat van Welzijn en Antillianenbeleid. Onderdeel van het programma is een City Safari. Tijdens de safari reizen de commissieleden langs een leefgroep, scholings- of werkproject en hebben ze een gesprek bij een Antilliaanse thuis. De safari start bij de Stichting Welzijn Antillianen. Deze stichting geeft, samen met de Stichting Maas, uitleg over hun taakstelling, actuele en geplande projecten. De reis eindigt bij Victory Outreach, waar de commissie napraat en de activiteiten van de stichting worden toegelicht.

Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen
Dinsdag 5 februari
De geplande externe oriëntatie zal niet plaatsvinden.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Woensdag 6 februari, 9.30 uur De commissie evalueert de invoering van de huisvestingsvergunning (in het kader van de "Rotterdamwet"). Deze vergunning is per 1 juli 2006 in een aantal wijken in Rotterdam vereist om een goedkopere woning te kunnen betrekken. Verder spreekt de commissie over de herstructurering van de Mathenesserdijk. Het Bewonersplatform Mathenesserdijk maakt zich zorgen over de voortgang van de herstructurering van een belangrijk deel van de Mathenesserdijk.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Woensdag 6 februari
De geplande externe oriëntatie zal niet plaatsvinden.

Commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer Commissie oriënteert zich op verkeersmanagement in Rotterdam Donderdag 7 februari, 9.30 uur, dS+V, Galvanistraat 15, zaal 2.54
De commissie maakt kennis met de verkeersmarinier, die mede door druk van de commissie is aangesteld om de doorstroming van het verkeer te bevorderen en de verkeersafwikkeling rond werkzaamheden te optimaliseren. Aan de hand van actuele voorbeelden wordt de wijze waarop het verkeersmanagement in Rotterdam nu plaatsvindt, toegelicht. Voorbeelden zijn de verkeersregeling bij het Hofplein en de wachttijdvoorspeller (een bord waarop je kunt zien hoe lang je nog moet wachten bij een verkeerslicht). Ook ondernemers en belangenorganisaties als de Fietsersbond zijn uitgenodigd om aan te geven welke verbeteringen gewenst zijn.

Commissie tot Onderzoek van de Rekening (COR)
Donderdag 7 februari, 16.00 uur, kamer 105
De commissie bespreekt hoe ze om wil gaan met de controle van financiële transacties binnen het concern Rotterdam en de uitkomsten van de interim controle door de interne accountant. Ook komt de jaarplanning voor de rest van het jaar aan de orde.

Actualiteitenuur gemeenteraad
Donderdag 7 februari, 14.00 uur, raadzaal
De onderwerpen zijn kort na 10.00 uur bekend. Het actualiteitenuur wordt live uitgezonden op internet www.rotterdam.nl. Ook zijn hier achteraf de beelden terug te zien per agendapunt (gemeentebestuur/gemeenteraad/ videoarchief).

Bron: Griffie, 01-02-2008