Panelen Archiobel maken Mijn Tent echt Top (met video)

04/02/2008 09:22
PR Newswire



GOIRLE, BREDA, DEN HAAG en SNEEK, Nederland, February 4 /PRNewswire/ --
- Restaurants in populair tv-programma geïsoleerd met nieuwe vinding

Twee van de vier nieuwe restaurants in het populaire RTL4-programma 'Mijn Tent Is Top' kunnen de muziek zo hard zetten als ze willen, dankzij een nieuwe Nederlandse vinding.

De restaurants worden geïsoleerd met de 125 Hz Acoustic Frames van het bedrijf Archiobel, die gebruik maken van een unieke combinatie van gips, cellulosevezel en metalen akoestische frames. Daarmee is het mogelijk om het geluid tot 72 decibel te dempen. (Video beschikbaar via: http://pubstr.datiq.net/perssupport/archiobelnl.wmv)

In 'Mijn Tent Is Top' zetten vier koppels een nieuwe horecazaak op. Wie daar het beste in slaagt, mag het restaurant houden en krijgt zijn investering terug. De bekende tv-kok Herman den Blijker fungeert als juryvoorzitter en adviseert de koppels. Na de eerste succesvolle reeks, begint RTL4 vanaf dinsdag 5 februari met een nieuwe editie.

Dit keer gaan in Groningen, Enschede, Den Haag en Breda horecaondernemers in spé aan de slag om hun droom te verwezenlijken. Archiobel is door brouwerij Heineken ingeschakeld om de restaurants in Breda en Den Haag te isoleren.

Het bedrijf heeft de afgelopen twintig jaar al 5000 tot 6000 horecazaken geïsoleerd en brengt sinds kort een nieuw type geluidwerende panelen op de Europese markt. De 125 HZ Acoustic Frames worden vooral gebruikt rond luchthavens, in hotels, maar ook bij horecazaken met livemuziek. Daar kunnen de panelen de moeilijk te onderdrukken bastonen dempen. Archiobel garandeert een geluidsreductie van 60 decibel. Ter vergelijking: een reductie van 3 decibel klinkt voor het menselijk oor als een halvering.

Bij de nieuwe 'Toptent' Flinstering in Breda kon Archiobel het geluid dankzij de panelen met 72 decibel dempen, zodat de buren geen overlast zullen ervaren hij harde- of live-muziek. In Den Haag heeft restaurant Choix du Chef een houten plafond, waarboven mensen wonen. Hier dempen de panelen 67 decibel. ,,Dit lukt bijna niemand. Wij slagen er bij 99 procent van de horecazaken in om het geluid tot binnen de wettelijke geluidsnormen te isoleren", vertelt een trotse directeur Henk Leferink van Archiobel.

Voor de nieuwe panelen komen steeds meer bestellingen van Nederlandse en Europese bouwbedrijven binnen. Archiobel ontwikkelt sinds 1972 isolerende producten. Het bedrijf uit Goirle heeft de 125 Hz Acoustic Frames samen ontwikkeld met specialisten als CWA Angelbachtal in Duitsland, Cell Systems en Cell Productions in Sneek.

http://www.archiobel.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met directeur Henk Leferink van Archiobel via telefoon +31(0)13-5344804, mobiel +31(0)6-51583943 of e-mail: info@archiobel.nl.