Politie Kennemerland

Nieuwsberichten

Kennemerland, 04-02-2008

Onderzoek dode Beverwijker in Opsporing Verzocht en Ter Plaatse

Beverwijk - Op woensdag 9 januari werd door passanten omstreeks 17.30 uur het stoffelijk overschot van een man gevonden in de bosschages van de Spoorsingel. Uit onderzoek is gebleken dat het gaat om een 41 jarige man uit Beverwijk. Er is sectie op het lichaam verricht, daaruit is gebleken dat een misdrijf niet wordt uitgesloten. Hier wordt nog nader onderzoek naar ingesteld. De politie vraagt het publiek om hulp. Dinsdagavond 5 februari in het programma Opsporing Verzocht van de AVRO en woensdagavond 6 februari in het programma Ter Plaatse van RTV Noord Holland wordt aandacht aan deze zaak besteed. Het publiek wordt men name gevraagd waar het slachtoffer is geweest.

Politie zoekt getuigen van aanrijding

HAARLEM, 28 januari - De politie zoekt getuigen van een aanrijding die heeft plaatsgevonden op maandag 28 januari op de kruising van de Kruisstraat en de Ridderstraat. Daar werd rond 16.00 uur een Haarlemse vrouw op haar fiets aangereden door een auto die vanuit de Kruisstraat de Ridderstraat inreed. De vrouw viel van haar fiets en liep daarbij schaafwonden op en kneuzingen aan haar ribben, rug, knieën en polsen. De bestuurder van de auto reed na de aanrijding door. De auto is een zwarte stationwagen waarvan het kenteken waarschijnlijk begint met RV-VL-.. Getuigen van de aanrijding die zich nog niet hebben gemeld of mensen die weten wie met deze auto rijdt, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, 0900-8844.

Auto gestolen na inbraak in bedrijfspand

BEVERWIJK, 3 februari - Zondagavond is rond 19.15 uur ingebroken in een bedrijfspand aan Gooiland. De inbrekers hebben de roldeur geforceerd en hebben uit het pand een donkergroene Mercedes bestelauto gestolen. Politiemensen waren snel ter plaatse maar de inbrekers waren al verdwenen. De politie stelt een onderzoek in.

Vandaal aangehouden

BEVERWIJK, 3 februari - Een bewoonster van de Dinkelstraat meldde rond 16.30 uur dat ze had gezien dat een jongen de spiegel van haar auto had afgeslagen. Toen ze de jongen er op had aangesproken was hij er vandoor gegaan. Politiemensen zijn op zoek gegaan naar de dader en troffen hem na enig zoeken aan. Hij bleek een 15-jarige Beverwijker. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bekende hij de vernieling. Hij krijgt een proces-verbaal de rekening gepresenteerd.

Man mishandeld

HOOFDDORP, 3 februari - Een 20-jarige Hoofddorper heeft aangifte gedaan van mishandeling. De man fietste rond 02.30 uur over het Wilsonpad en kwam daar vier jongens tegen die hem de weg blokkeerden. Eén van de jongens vroeg om sigaretten en geld. Toen de Hoofddorper aangaf verder te willen fietsen werd hij van zijn fiets geslagen en een aantal malen geschopt. Hij is uiteindelijk ontkomen aan zijn belagers. De verdachten waren ongeveer 17 jaar oud. Twee van hen hadden een getint uiterlijk, de derde was blank, de vierde heeft het slachtoffer verder niet gezien. De politie stelt een onderzoek in naar de geweldpleging en vraagt mogelijke getuigen contact op te nemen, tel. 0900-8844.

Jongen mishandeld

HAARLEM, 3 februari - Een 17-jarige jongen uit Bloemendaal heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij fietste zondagnacht tussen 00.15 en 00.30 uur over de Rijksstraatweg met een vriendin. Daar kwamen ze drie jongens tegen. Eén van die jongens schopte de Bloemendaler van zijn fiets. Hij heeft hierbij letsel aan zijn hoofd, heup en hand opgelopen. De verdachten zijn drie jongens van ongeveer 18 jaar. Eén van hen had een getint uiterlijk, de anderen waren blank. De politie stelt een onderzoek in naar de geweldpleging en vraagt mogelijke getuigen contact op te nemen, tel. 0900-8844.

Vandalen aangehouden

NIEUW VENNEP, 3 februari - Rond 16.00 uur werd gemeld dat een groepje jongeren een video-intercom van een flat aan Habanera had vernield. Agenten troffen drie jongens en een meisje van rond 17 jaar met een heel grote mond en weinig fatsoen. Uiteindelijk werd aangegeven dat één van hen de vernieling had gepleegd. De verdachte bleek een 17-jarige Hoofddorper. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij verklaarde dat een andere jongen ook vernielingen had gepleegd. Ook deze verdachte, een 15-jarige jongen uit Dronten, is aangehouden. Verder bleek dat een 14-jarige jongen uit Nieuw Vennep, degene met de grootste mond, een valse naam had opgegeven. Ook hij is alsnog aangehouden en meegenomen naar het bureau. De verdachten hebben bij verhoor bekend. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De schade wordt op hen verhaald. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

Brandstichting

HEEMSKERK, 3 februari - Rond 22.50 uur werd gemeld dat aan de Debora Bakelaan een auto in brand stond. Agenten troffen een brandende Opel Zafira aan die met twee molotov cocktails in brand was gestoken. De brandweer heeft de brand geblust. De politie onderzoekt wie de molotovcocktails heeft gegooid. Getuigen hebben twee jongens iets zien gooien. Getuigen die zich nog niet hebben gemeld worden verzocht contact op te nemen met de politie in Beverwijk, tel. 0900-8844.