Stadsdeel Amsterdam-Noord

Campagne straatcoaches

Een grote campagne om de bekendheid van de straatcoaches in Amsterdam te vergroten, gaat in de week van 4 februari 2008 van start.

Op AT5 zijn verschillende spotjes over de straatcoaches te zien. Ook hangen er in de stad grote posters van de straatcoaches. In de huis-aan-huis bladen staan advertenties met informatie over het werk van de straatcoaches, en op de bekende punten in de wijken liggen folders.

De campagne, die totaal 3 weken duurt, is bedoeld om te laten zien wat de gemeente Amsterdam doet aan de veiligheid van de bewoners én om het werk van de straatcoaches bekend te maken bij een groot publiek.

De straatcoaches, die nu ongeveer vier maanden in Amsterdam-Noord rondlopen, doen belangrijk werk voor de veiligheid van de stad. Ze spreken jongeren aan die voor overlast voor de buurtbewoners zorgen. De straatcoaches komen zelf uit de doelgroep en spreken de jongeren direct aan in hun eigen taal. Met hen maken zij duidelijke afspraken. Ook geven zij tips over hoe zij zich op straat gedragen Ze treden ook gezaghebbend op als dat nodig is. Ze werken overdag, 's avonds en in het weekend in de wijken waar sprake is van overlast.

Meer informatie op de pagina Straatcoaches en gezinsbezoekers