Aantal door Equens verwerkte SEPA-betalingen schiet omhoog

05/02/2008 09:32



PR Newswire



UTRECHT, Nederland, February 5 /PRNewswire/ --

- Eerste week SEPA zeer succesvol voor pan-Europese payment processor

Slechts één week na de officiële lancering van SEPA (Single Euro Payments Area) heeft Equens al 82.000 SEPA Credit Transfer-betalingen (SCT) verwerkt. Met dit transactievolume nam Equens, na the Euro Banking Association (EBA), de meeste SCT-betalingen in Europa voor haar rekening. Alle door Equens verwerkte SCT-betalingen zijn afkomstig van haar eigen client base. De probleemloze verwerking van dit onverwacht grote aantal SEPA-transacties laat zien dat Equens klaar is voor SEPA. Bovendien zorgen grote volumes voor schaalvoordelen, met aantrekkelijke tarieven voor de markt als gevolg.

Tijdens de eerste week van SEPA schoot het aantal door Equens verwerkte SEPA Credit Transfer-betalingen omhoog. Michael Steinbach, voorzitter van de Board of Directors van Equens: "De geslaagde verwerking van deze SEPA-betalingen bewijst dat onze SEPA-infrastructuur staat als een huis. In tegenstelling tot de meeste oplossingen, die de nieuwe XML-standaard voor SCT-betalingen via conversie verwerken, handelt Equens XML-bestanden nu al af volgens een end-to-end-principe. Hierdoor levert een stijging van het aantal SCT-betalingen direct extra voordelen op voor Equens. Andere payment processors met conversieoplossingen zullen daarentegen eerst moeten investeren in de tijdrovende ontwikkeling van een XML-oplossing. Het feit dat wij met relatief grote transactieaantallen begonnen, toont aan dat onze klanten vertrouwen in ons hebben. Wij zijn zeer verheugd over deze positieve start in een uitdagende maar ook veelbelovende markt. En dit is nog maar het begin."

Als een van de grootste payment processors in Europa, streeft Equens ernaar om haar sterke positie verder te verstevigen door schaalvergroting via (internationale) samenwerking te realiseren om tot nog lagere kosten per transactie te kunnen komen. Met een expliciete groeistrategie wil de organisatie een toppositie behouden in de Europese betaalmarkt.


---

Noot van de redactie

Equens is de eerste echte pan-Europese full-service payment processor. Equens is een van de grootste en meest innovatieve payment processors in Europa en bovendien marktleider op het gebied van toekomstbestendige betalingen en oplossingen voor de verwerking van kaartbetalingen. Dankzij een uitgebreid, concurrerend dienstenpakket en een flexibele, klantgerichte benadering, voorziet de onderneming naadloos in de eisen en wensen van de Europese betaalmarkt. Met een jaarlijks volume van 7,3 miljard betalingstransacties en 2,1 miljard transacties via geld- en betaalautomaten, heeft Equens binnen de eurozone een marktaandeel van meer dan 15%. Door constant te streven naar verdere groei en de behaalde synergievoordelen en schaalvergrotingen om te zetten in voordelen voor de klant, draagt het bedrijf bij aan de efficiency van Europese betalingen.
Ga voor meer informatie naar http://www.equens.com of neem contact op met: Annemiek Vergoossen, T: +31(0)30-283-50-28, M: +31(0)6-21-51-87-67, E: Annemiek.vergoossen@nl.equens.com; Annemieke Lambregts, T: +31(0)30-283-50-27, M: +31(0)6-50-21-30-91, E: annemieke.lambregts@nl.equens.com; Jörg Richter, T: +49-695-89-99-360-362, M: +49(0)172-6-13-95-97, E: Joerg.Richter@de.equens.com