Datum: 5 februari 2008

Lisse Politie ontdekt hennepkwekerij De politie heeft maandagavond 4 februari in een bedrijfsunit aan de Heereweg een hennepkwekerij met ongeveer 650 planten ontdekt. De politie deed de ontdekking na een MeldMisdaadAnoniem melding. In het pand werd een 41 jarige man uit Voorburg als verdachte aangehouden. Hij is voor het onderzoek ingesloten. Dinsdagmorgen is de kwekerij ontruimd.

Leiden Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 64 jarige automobilist uit Leiden. De man werd dinsdag 5 februari rond 00.25 uur op de Oude Herengracht door agenten gecontroleerd. Bij die controle werd drankgebruik door de man vastgesteld. Na zijn aanhouding ging hij aan de ademanalyse met als uitslag 585 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Leiden Met verdovende middelen in auto De politie heeft bij een controle van een 21 jarige automobilist uit Leiden een kleine hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen bestaande uit een aantal pillen en zakken weed. Agenten controleerden de man maandag 4 februari rond 21.00 uur op de Plesmanlaan. Naast het aantreffen van de verdovende middelen verklaarde hij ook te hebben geblowt. Om de hoeveelheid van deze stof in zijn bloed vast te stellen, liet de politie een bloedproef van hem afnemen. De verdachte zit nog voor het verdere onderzoek vast. De politie zal na de uitslag van de bloedproef ook proces-verbaal opmaken voor het rijden onder invloed van een stof waarvan je redelijkerwijs moet weten dat deze de rijvaardigheid kan verminderen.

Leiden Aanhoudingen na vernielen slagboom De politie heeft dinsdag 5 februari rond 01.00 uur twee jongens van 19 en 20 jaar uit Oegstgeest opgepakt doe een slagboom op het terrein van het LUMC vernielden. De beveiligng was er via camerabeelden getuige van en schakelde de politie in. Beide verdachten zijn na hun verhoor weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor vernieling en openlijke geweldpleging.

Leiden Verkeersongeval Maandag 4 februari vond rond 16.15 uur een verkeersongeval plaats op de kruising Witte Singel / Noordeindeplein. Een 12 jarige fietsster uit Oegstgeest reed over de Witte Singel in de richting van het Noordeinde. Op het Noordeinde wilde zij deze weg via het zebrapad oversteken. Op de kruising ontstond een aanrijding met een 32 jarige snorfietsster uit Leiden. De snorfietsster reed vanuit de richting van de Haagweg. De snorfietsster liep een gebroken knie op en werd overgebracht naar het LUMC. Haar dochter die achterop zat bleef ongedeerd. De fietsster klaagde over pijn aan een been.

Leiden Laptop weg na ingooien raam Maandag 4 februari vond er een diefstal uit een woning aan de Groenoordstraat plaats. De bewoonster was boven in haar woning en hoorde rond 15.45 uur een klap. Zij keek naar buiten en zag twee personen met een laptop wegrennen. Omdat ze vermoedde dat het haar laptop was is ze naar beneden gerend achter de personen aan. Deze renden weg naar de Flemingstraat en richting de Willem de Zwijgerlaan. Daar verloor ze de personen uit het oog. De personen hadden een ruit ingegooid en de laptop die daar achter op een tafel stond gestolen.

Waardevolle spullen uit het zicht Het in het zicht zetten van waardevolle spullen zoals een tas of een laptop, dat wil zeggen, dat de spullen vanaf buiten te zien zijn, wordt sterk afgeraden. Niet alleen insluipingen komen voor, het intikken van een raam, om de waardevolle spullen weg te nemen komen namelijk ook voor.

Leiden Aanhouding wegens heling fiets De politie heeft een 27 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van heling van een fiets. Agenten zagen de Leidenaar op maandag 4 februari fietsen over de Rijnsburgerweg op een damesfiets waarvan het slot kapot was. De verdachte kon geen koopbewijs overleggen en is daarop aangehouden. De fiets een blauwe Gazelle damesfiets is in beslag genomen en staat op het politiebureau. Via de fietsendealer wordt gekeken waar de fiets vandaan komt, omdat er geen aangifte van diefstal is gedaan.

Moordrecht Insluiping Maandagavond 4 februari vond er een insluiping plaats in een woning aan de Dr. A. Kuyperstraat. Terwijl de bewoners boven waren wist een insluiper via de niet afgesloten achterdeur binnenkomen. Uit de woning werden twee mobiele telefoons en een portemonnee gestolen. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

--- einde bericht ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --