Gemeente Deventer

Start herinrichting Bagijnenstraat

De eerste werkzaamheden voor de herinrichting van de Bagijnenstraat en het speelplein, komen snel dichterbij. Daarmee wordt invulling gegeven aan de wens van bewoners en de kinderen van de Hagenpoortschool.

De uitvoering van de verschillende werkzaamheden is in fasen gesplitst. Voor deze methode is gekozen, omdat de dagelijkse activiteiten in de Bagijnenstraat dan zo min mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden. Wethouder Gerrit Berkelder geeft maandagochtend 4 februari om 8:45 het startsein voor de herinrichting met de aanpak van het straatgedeelte, dat aansluit op de kruising met de Broederenstraat en Engestraat. Medio mei zijn de werkzaamheden klaar.

Burgerinitiatief
Onder de vlag van de Wijkaanpak van de gemeente Deventer is een aantal ouders en omwonende in de taakgroep Bagijnenplein aan de slag gegaan met het idee om het speelterrein van de Hagenpoortschool anders in te richten. De bedoeling is om het speelterrein te vergroten, zodat de kinderen voldoende ruimte hebben om te spelen.

Ook moet de leefbaarheid voor de bewoners worden verbeterd. In overleg met bewoners en bedrijven zijn de plannen vervolmaakt. Een eenvoudig en doeltreffend plan om de kinderen meer speelruimte te geven en het autoverkeer straks nauwelijks nog gebruik hoeft te maken van het plein.

Publicatiedatum: 1-2-2008

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging dinsdag 5 februari 2008