Gemeente Lisse

buurtregisseur

Lisse heeft een buurtregisseur

Monique van der Weijden

Monique van der Weijden werkt sinds kort als buurtregisseur voor de gemeente Lisse. Zij is aangesteld om de sociale cohesie in Lissese wijken te bevorderen. Dit is een onderdeel van het buurtgericht werken. Het gaat om een pilot van een jaar.

Tot nu toe draaide het buurtgericht werken in Lisse vooral om het fysieke component, namelijk de buurtschouwen. Monique van der Weijden gaat echter aan de slag met het sociale component ervan. Zij gaat samen met relevante partners in de buurt bedenken hoe het buurtgericht werken in sociaal opzicht precies tot stand kan komen. Het doel is de buurt te motiveren om initiatieven op buurtniveau te ontplooien en mensen meer bij elkaar betrokken te laten zijn. Dit vergroot de leefbaarheid en het woonplezier.

Project Hart voor je buurt

Monique heeft onlangs bij Holland Rijnland een geldprijs gewonnen van 7.500,-- voor het project Hart voor je buurt. Dit project sluit goed aan bij het buurtgericht werken: het nodigt mensen uit met ideeën te komen voor hun buurt. Zij moeten de plannen zelf ontwikkelen en uitvoeren en krijgen daar geld voor als de jury het idee honoreert. De gemeenteraad van Lisse heeft het prijzengeld verdubbeld zodat er nu 15.000,-- beschikbaar is. Het project wordt de komende tijd op verschillende manieren onder de aandacht gebracht en loopt zolang er geld is.

Over Monique

Monique heeft sinds 1988 verschillende functies vervuld in de thuiszorg. Zo is ze wijkverpleegkundige en manager van een particuliere thuiszorgorganisatie geweest. De laatste jaren was zij coördinator van het lokaal loket voor wonen, zorg en welzijn in Noordwijk. Op het gebied van de Wmo is ze vervolgens met kleinschalige projecten bezig geweest. Daarnaast is zij op bestuurlijk niveau betrokken bij het vluchtelingenwerk en Zorgbelang.