Gemeente Oldebroek


Besluiten & Plannen uit het gemeentenieuws van dinsdag 5 februari 2008

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGELEN
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten:
- eenrichtingsverkeer in te stellen op de Vreeweg, Vierschotenweg en Looweg in 't Loo op de zaterdagen 9, 16 en 23 februari 2008 telkens van 11.30 tot 14.30 uur in verband met het houden van een wielrenwedstrijd.

INGEKOMEN BOUW- EN SLOOPPLANNEN

BOUWAANVRAAG
Burgemeester en wethouders maken bekend dat een aanvraag om bouwvergunning is ingediend voor het:
- vergroten van een woning, Mei­doorn­straat 8 en 10 te Wezep (20080032/bwt - 24 januari 2008);
- gedeeltelijk veranderen van een winkel­ruimte, Zuider­zee­straat­weg 140 te Oldebroek (20070443/ro - 28 januari 2008);
- geheel vernieuwen van een bijgebouw, Kerk­weg 19 te Wezep (20080034/ro - 29 januari 2008);
- plaatsen van een dakkapel, Oude Vos­kuiler­steeg 4 te Wezep (20080035/ro - 29 januari 2008);
- plaatsen van een dakkapel, Boven­hei­graaf 91 te 't Loo Oldebroek (20080036/ro - 29 januari 2008);
- plaatsen van een verrijdbare chalet, Vogel­zang Veld­weg 25 R43 te Hattemerbroek (20080037/ro).

SLOOPAANVRAAG
Burgemeester en wethouders maken bekend dat een aanvraag om sloopvergunning is ingediend voor het:
- slopen van een garage en berging, Ram­bonnet­weg 1A te Wezep (20080033/bwt - 28 januari 2008).

Het dossiernummer en de datum van binnenkomst staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Deze bekendmaking is bedoeld als informatie over de nog te behandelen aanvragen. Be­langhebbenden worden hiermee in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van de inhoud van de aanvragen. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

VERGUNNINGEN
(besluiten waartegen bezwaar mogelijk is)


*van college B en W

VERGUNNINGEN/TOEKENNINGEN WONINGWET

BOUWVERGUNNING
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor het:
- vergroten van een bedrijfsruimte, Vos­kuiler­dijk 4 te Hattemerbroek (20070150/bwt - 28 januari 2008).

SLOOPVERGUNNING
Burgemeester en wethouders hebben sloopvergunning verleend voor het:
- slopen van diverse bouwwerken, Boven­straat­weg 74 te Oldebroek (20080030/bwt - 28 januari 2008).

Het dossiernummer en de datum van verzending staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

VERGUNNING
De volgende vergunningen zijn verleend aan:

- de heer A. Kip uit Oldebroek namens WV De IJsselstreek, KWC Kampen, De Noordwesthoek, WV Flevoland en Vadesto renners Zwolle voor het houden van wielrenwedstrijden in 2008 op 2, 9, 16 en 23 februari van 12.00 tot 14.00 uur in 't Loo volgens parcours: Vreeweg, Vierschotenweg en Looweg; op 8, 15 en 22 maart van 11.00 tot 14.00 uur in Hattemerbroek volgens parcours: Elburgerweg, Hanesteenseweg, Oude Kerkweg en Vogelzangveldweg; op 14 mei van 18.00 tot 21.00 uur in Oosterwolde volgens parcours: Oostendorperstraat, Westerweg en Eekterweg; op 12 juli van 18.00 tot 22.00 uur in Oldebroek volgens parcours: van Asch van Wijcklaan, Stationsweg, van Sytzamalaan, Spronksweg, Beeklaan en Rustenburgsweg en op 19 juli van 16.30 tot 21.00 uur in Wezep volgens parcours: Kerkweg, Boterakkers, Klimopstraat en Kalmiastraat;
- mevrouw E. Spijkerboer-Flier namens kinderkoor Jong Oldebroek voor het verkopen van bloemen in de kernen Oldebroek, Oosterwolde en't Loo op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari 2008;
- de heer J.A. Mijnheer uit Wezep namens Stichting Red een Kind voor het houden van een collecte in de gemeente Oldebroek gedurende de periode van 17 tot en met 22 maart 2008.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken, nadat het besluit aan de aanvrager is toegezonden of anderszins bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. Het indienen van een bezwaar schorst de werking niet. Een voorlopige voorziening kan gevraagd worden bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE, Zutphen. Hiervoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd. Voor meer inlichtingen hierover: telefoon (0525) 638 229.

ONTWERPVERGUNNING
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen, gelet op de artikelen 3, 4 en 6 van de Drank- en Horecawet aan Vereniging Kulturhus De Talter te Oldebroek vergunning te verlenen voor het uitoefenen van het horecabedrijf op het perceel aan de Stouwdamsweg 4 te Oldebroek en daaraan de volgende voorschriften te verbinden: a. het is verboden om in de inrichting bijeenkomsten te houden van persoonlijke aard, zoals bedoeld in artikel 4 van de Drank- en Horecawet; b. het is verboden bijeenkomsten van persoonlijke aard als bedoeld in artikel 4 van de Drank- en Horecawet openlijk aan te prijzen, hiermee te adverteren of reclame te maken; c. het in de inrichting verstrekken van alcoholhoudende drank is slechts toegestaan één uur voor, tijdens en na de activiteiten van de vereniging binnen het kader van de doelstelling, zoals omschreven in de statuten van de vereniging. De definitieve vergunning ligt vanaf 5 februari 2008 gedurende een periode van zes weken ter inzage op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van het gemeentehuis. Belanghebbenden worden in de gelegenheid gesteld binnen die periode schriftelijk hun zienswijze naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders. Voorts kunnen zij mondeling hun zienswijze naar voren brengen op het gemeentehuis, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tijdens de hierboven genoemde periode.

ONTWERPVERGUNNING
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen, gelet op de artikelen 3, 4 en 6 van de Drank- en Horecawet aan Slash jongerencentrum vergunning te verlenen voor het uitoefenen van het horecabedrijf op het perceel aan de Stationsweg 95 te Wezep en daaraan de volgende voorschriften te verbinden: a. het is verboden om in de inrichting bijeenkomsten te houden van persoonlijke aard, zoals bedoeld in artikel 4 van de Drank- en Horecawet; b. het is verboden bijeenkomsten van persoonlijke aard als bedoeld in artikel 4 van de Drank- en Horecawet openlijk aan te prijzen, hiermee te adverteren of reclame te maken; c. het in de inrichting verstrekken van alcoholhoudende drank is slechts toegestaan één uur voor, tijdens en na de activiteiten van de vereniging binnen het kader van de doelstelling, zoals omschreven in de statuten van de vereniging. De definitieve vergunning ligt vanaf 5 februari 2008 gedurende een periode van zes weken ter inzage op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van het gemeentehuis. Belanghebbenden worden in de gelegenheid gesteld binnen die periode schriftelijk hun zienswijze naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders. Voorts kunnen zij mondeling hun zienswijze naar voren brengen op het gemeentehuis, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tijdens de hierboven genoemde periode.