Korps Landelijke Politiediensten

Mobiele kraan in brand

Driebergen, 05-02-2008 o De Verkeerspoltie van het Korps landelijke politiediensten heeft dinsdag 5 februari 2008 getracht het verkeer zo goed mogelijk te begeleiden ten tijde van een brand van een mobiele kraan. Omstreeks 06.45 uur vloog de kraan geladen met 400 liter diesel en 200 liter hydrauliekolie spontaan in brand. De chauffeur raakte hierbij niet gewond en kon zijn voertuig op de vluchtstrook ter hoogte van Driebergen tot stilstand brengen.

De rijbaan was in beide richtingen tot 08.00 uur gestremd. Door de grote vuurzee en de rookontwikkeling was het niet verantwoord verkeer er langs te laten rijden. Om 08.00 uur gaf de brandweer het sein meester.

De hulpverleningsdiensten hadden veel last van automobilisten die de file voortijdig verlieten en over de vluchtstrook gingen rijden en de vluchtstrook in sommige gevallen blokkeerden. De brandweer is meerdere keren onder begeleiding van motorrijders van het KLPD naar Driebergen gereden om water in te nemen.

Om 08.00 uur is de rijbaan richting Den Haag volledig vrij gegeven. De rijbaan richting Arnhem is deels afgesloten. In eerste instantie is 1 rijstrook vrijgegeven. Getracht wordt om zo snel mogelijk beide rijstroken vrij te geven, In de loop van de ochtend zal het wrak dat volledig is uitgebrand worden geborgen. Het verkeer zal dan gedurende 10 minuten worden stilgezet. De berging zal naar verwachting 1 uur gaan duren en staat om 10.30 uur gepland.