Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 05-02-2008

Jongen verbrand in zijn gezicht

UTRECHT Op de Simultaanstraat trof de politie maandagmiddag een jongetje aan die verbrand was in zijn gezicht.

Rond 17.55 uur kreeg de politie een melding dat een jongetje ernstig gewond was geraakt door vuur in zijn gezicht. Ter plaatse troffen agenten een 7-jarig jongetje aan. Het kind had 1ste en 2de graads brandwonden in zijn gezicht en werd snel naar het ziekenhuis overgebracht. In de omgeving trof de politie op de van de Rokadestraat een brandende fles met spiritus aan.

De politie is er niet zeker van dat het slachtoffer zelf met de fles heeft gespeeld en zo gewond is geraakt en heeft een onderzoek ingesteld.

Aanrijding letsel

UTRECHT In de fietstunnel aan de Eendrachtlaan vond maandagmiddag een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Tijdens de surveillance zagen agenten een groepje mensen ter hoogte van de fietstunnel parallel aan de Beneluxlaan / Europalaan. Toen de agenten poolshoogte gingen nemen troffen zij een 35-jarige vrouw uit Utrecht op de grond aan. De vrouw was gewond aan haar hoofd. Zij verklaarde met haar voorband van de fiets tussen een regelgeul was beland en over de kop was geslagen. Hierbij was zij met haar hoofd tegen de betonnen tunnelwand geklapt. Zij werd door een motorambulance onderzocht.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Franciscusdreef heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Een klant van de winkel kwam omstreeks 14.20 uur naar het personeel en meldde dat hij zojuist onder bedreiging beroofd was van zijn bonnetje van de ingeleverde flessen. Niet veel later kwam de bewuste man naar de balie en wilde de bonnetjes inleveren. Het personeel gaf aan dat dit niet kon en men de politie ging bellen. Hierop werd de man kwaad en wilde de winkel verlaten.

Het personeel greep in en hield de 46-jarige dief uit Lexmond aan. De man verzette zich maar kon tot dat de politie gearriveerd was worden vastgehouden. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagmorgen een man op de Lange Viestraat aangehouden omdat hij zich vreemd gedroeg en niet naar de politie wilde luisteren.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man schreeuwend over de St. Jacobsstraat lopen. De man probeerde ook duiven van de weg te schoppen. De agenten volgden de man en spraken hem op de Lange Viestraat aan op zijn gedrag. De man begon in een vreemde taal te ratelen en hield ook niet meer op. Opeens holde de man weg. De agenten fietsten achter hem aan en hielden hem weer tegen. Dit herhaalde zich nog een paar maal, waarop de man de laatste keer op de agenten kwam afrennen en probeerde één van de agenten bij zijn keel te pakken. De man 28 jaar zonder vaste woon of verblijfplaats werd tegen de grond gewerkt en geboeid overgebracht naar het bureau.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT- Surveillerende agenten hebben op maandagochtend een fietsendief aangehouden.

Tijdens een surveillance omstreeks 11.40 uur kwamen de agenten de 65-jarige man uit Utrecht op het spoor. Hij stond met zijn bakfiets ter hoogte van de fietsenrekken aan de

C. Erzeijstraat, waar hij een fiets uit het rek haalde en deze op zijn bakfiets laadde. Hierna reed de man over de Diamantweg, in de richting van de Jutfaseweg. Op de Amaliadwarsstraat werd de man aangehouden en gecontroleerd. Hier verklaarde de man dat hij handelaar in oud ijzer was en de fiets had meegenomen om te verkopen. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.