Politie Haaglanden

Persberichten 5 februari

Haaglanden, 05-02-2008

Politie zoekt getuigen: vrouw loopt in de val
Den Haag Twee nog onbekende mannen keken 4 februari rond 09.00 uur vermoedelijk de pincode af van een 62-jarige vrouw die een kaartje kocht bij het automaat op Den Haag Centraal Station. De vrouw kocht het kaartje en stapte in de trein op perron vier richting Groningen. Een voor haar onbekende man stapte ook in en begon haar gelijk bij de deuren vragen te stellen. Een tweede verdachte mengde zich ook in het gesprek. Toen de trein de deuren ging sluiten, stapten de verdachten weer uit de trein. Toen de 62-jarige haar kaartje later aan de conducteur moest tonen, kwam zij erachter dat haar portemonnee weg was. Toen zij haar bankpasje blokkeerde, was het al te laat. Een behoorlijk bedrag was inmiddels al van haar rekening gepind. Beide mannen waren rond de 25 jaar oud, één van hen was ongeveer 1.75 lang met een fors postuur, donkerblond kort haar met een slag erin, hij droeg een beige jas en sprak gebroken Engels. De tweede man was iets kleiner en had een smal gezicht met donkere wenkbrauwen en een tenger postuur. Hij droeg een donkere korte jas en een donkere strakke muts. Hij sprak in het Engels en in het Frans. Was u getuige van dit incident of heeft u andere informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met de recherche van politiebureau Overbosch via: 0900 8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Daders beroving aangehouden
Den Haag Naar aanleiding van een melding van een beroving in de tramtunnel op de Prinsegracht gingen agenten maandagmiddag 4 februari omstreeks 17.20 uur ter plaatse poolshoogte nemen. Zij werden aangesproken door het 18-jarige slachtoffer dat verklaarde dat hij door drie mannen was beroofd van zijn mobiele telefoon. Op de Prinsegracht zagen de agenten vervolgens een zestal mannen lopen dat aan het opgegeven signalement voldeed. De mannen, Hagenaars tussen 16 en 22 jaar oud, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer wees drie van hen aan als degenen die hem beroofd hadden. De andere drie jongens mochten weer naar huis. De politie onderzoekt de zaak.

Gladgeschoren dief loopt tegen de lamp
Den Haag Een 36-jarige man uit Rijswijk had blijkbaar nogal last van zware baardgroei en wilde daar wat aan doen zonder ervoor te betalen. In een drogisterij aan de Van der Kunststraat werd hij op 4 februari om 13.00 uur aangetroffen met scheermesjes in zijn zakken ter waarde van 109 euro. De verdachte heeft een winkelverbod gekregen. Het bleek te gaan om een veelpleger die gelijk vier andere diefstallen bekende.

Dronken op de fiets
Den Haag Politieagenten zagen op 4 februari om omstreeks 23.40 uur op de Hengelolaan een fietser zonder licht op het fietspad rijden met een blikje bier in zijn hand. De 37-jarige Hagenaar blies 560 ugl en kreeg een bon en een rijverbod van zes uur. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Fietsendief in de kraag gevat
Den Haag Een politieagent die in zijn vrije tijd op 4 februari om 13.00 uur een verdacht persoon met een fiets zag lopen op het Monnickendamplein bleek over een goed politie-instinct te beschikken. Toegesnelde collegas van hem hebben de 49-jarige Haagse verdachte aangehouden en de fiets en een aantal gereedschappen in beslag genomen. De fiets bleek inderdaad gestolen.

Auto-inbreker snijdt zichzelf in vingers
Den Haag Een surveillerende agent in burger betrapte dinsdagmorgen 5 februari omstreeks 00.30 uur een 32-jarige Hagenaar toen deze een autoradio uit een auto stal. De agent, op de fiets, zag de Hagenaar fietsen en verloor de man even later uit het oog. Op de Parallelweg zag de agent alleen nog de rode fiets van de man staan, maar de Hagenaar zelf was niet meer te bekennen. Plotseling hoorde de agent gerommel vanaf de overkant van de weg en zag hij de man in een geparkeerd staande bestelauto zitten. De man stapte vervolgens weer op zijn fiets en ging er vandoor. Op de Rochussenhof trof de agent, die inmiddels versterking van meerdere agenten had gekregen, de man aan, zittend achter een auto. De Hagenaar had bebloede handen en ook de autoradio en schroevendraaier die hij bij zich had, zaten onder het bloed. De man werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

Zwangere vrouw ten val
Den Haag Een 34-jarige zwangere dame uit Den Haag stond maandag 4 februari rond 13.00 uur met haar fiets op de fietsstrook van de Fredrik Hendriklaan. Toen zij op wilde stappen en weg wilde rijden, raakte een 74-jarige automobiliste haar met een buitenspiegel van de auto. Het slachtoffer kwam ten val en brak hierbij vermoedelijk haar arm. De GGD vervoerde haar naar het ziekenhuis om haar verder te onderzoeken.

Poging straatroof
Den Haag Een 30-jarige Hagenaar is maandag 4 februari rond het middaguur lichtgewond geraakt, toen twee mannen hem probeerden te beroven. De Hagenaar zat in zijn auto te telefoneren op de Deimanstraat toen een scooter naast zijn auto stopte. De bijrijder klopte op het raam en toen de Hagenaar zijn raampje opende, probeerde de man zijn mobiele telefoon af te pakken. Dit lukte niet en de twee mannen reden op de scooter weg. De Hagenaar hield aan het hele voorval een diepe snee in zijn arm over. Deze moest in het ziekenhuis gehecht worden.

Tegen de richting
Den Haag Een 39-jarige Hagenaar vestigde maandagavond 4 februari de aandacht op zichzelf door tegen de richting in over het Rijswijkseplein te rijden. Surveillerende agenten merkten de man op en besloten hem te controleren. Omdat de man erg traag reageerde en rooddoorlopen ogen had, moest hij een blaastest afleggen. Hij blies daarbij 640 ugl en kreeg een proces-verbaal.

Dronken automobilist rijdt tegen container
Leidschendam Een 42-jarige Leidschendamse automobilist had op maandag 4 februari omstreeks 23.45 uur wel erg diep in het glaasje gekeken alvorens hij in zijn auto stapte. De man reed op de Schout van Eyklaan tegen een betonnen container en een geparkeerde auto. Dit belette hem niet om weg te rijden en zijn auto op een nabij gelegen parkeerterrein te parkeren. De gealarmeerde politie was snel genoeg ter plaatse om de Leidschendammer een blaastest af te nemen. Dit leidde tot de aanhouding van de automobilist, die enige tijd later aan het politiebureau 820 ug/l blies. De Leidschendammer kreeg een proces-verbaal, zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Snelheidscontrole
Rijswijk Agenten controleerden maandag 4 februari tussen 07.30 en 14.00 uur op de Prinses Beatrixlaan op snelheid. De lasergun registreerde 450 passerende voertuigen, waarvan vier bestuurders te hard reden. De hoogst gemeten snelheid lag op 92 km/u, waar 50 km/u de maximum snelheid is.

Door snelle melding woninginbraak voorkomen
Den Hoorn Een getuige belde maandag 4 februari de politie omdat ze een man een poging tot inbraak zag doen op de Hof van Delftstraat. Op het moment dat de agenten daar aankwamen, zette een man het op een lopen. Hij voldeed aan het signalement dat de getuige had opgegeven en de agenten zetten daarop de achtervolging in. Ze hielden de 22-jarige man uit Delft aan en brachten hem over naar het politiebureau. Bij een van de huizen zagen de agenten een aantal inbraaksporen in de raamkozijnen en vonden ze een koevoet. De Delftenaar zit nog vast voor verhoor.

Taxichauffeur met asociaal rijgedrag
Naaldwijk Agenten zagen maandag 4 februari om 09.50 uur op de Verdilaan een taxichauffeur al bellend, zonder gordel en met hoge snelheid door de bebouwde kom rijden. Zij konden hem op de industriestraat laten stoppen en spraken hem aan op zijn rijgedrag. De chauffeur, een 21-jarige man uit Den Haag kon geen papieren tonen, waarop de agenten hem meenamen naar het bureau om een en ander uit te zoeken. Daar kwam zijn werkgever zijn papieren brengen en kon de Hagenaar met een paar bonnen op zak het bureau weer verlaten.

Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren
Wateringen Een surveillerende agent op een politiemotorrijder zag maandag 4 februari om 23.40 uur een auto veel te hard de Wippolderlaan op rijden in de richting van de A4. Bij 160 km/u liep de auto nog uit op de motor. De 23-jarige bestuurder uit Den Haag moest wegens de grote snelheidsoverschrijding zijn rijbewijs inleveren.

Dronken winkeldief betrapt
Delft De politie hield maandag 4 februari om 18.40 uur in een supermarkt op de Troelstralaan een 45-jarige man uit Delft aan voor winkeldiefstal. De man werd betrapt door winkelpersoneel. De verdachte was onder invloed van alcohol en is meegenomen naar het politiebureau. De recherche onderzoekt de zaak.

Uit eten zonder te betalen
Delft Een 57-jarige man uit Den Haag is maandag 4 februari om 18.15 uur in een horecagelegenheid op de Verwersdijk aangehouden omdat hij weigerde te betalen. De man had zich tegoed gedaan aan een maaltijd en enkele drankjes, maar had geen geld bij zich. Toen de politie kwam vertelde de Hagenaar dat hij wist dat hij geen geld bij zich had en dat hij wel vaker uit eten ging zonder een cent op zak. De man is aangehouden en zal worden voorgeleid.

Snelheidscontroles in Delfgauw en Pijnacker
Delfgauw Bij een snelheidscontrole maandag 4 februari tussen 7.00 en 9.00 uur op de Delftsestraatweg reed niemand te hard. In totaal werden 150 bestuurders gecontroleerd. In Pijnacker werd ook een snelheidscontrole gehouden. Tussen 9.00 en 10.00 uur werden op de Schimmelpenninck van der Oyenweg 50 bestuurders gecontroleerd. Een van hen reed te hard.

Radarcontrole op de Afrikaweg
Zoetermeer De politie hield op maandag 4 februari tussen 17.30 en 23.00 uur een snelheidscontrole op de Afrikaweg. Van de 2358 bestuurders reden er 275 te hard. Zij krijgen een boete thuis gestuurd. De hoogst gemeten snelheid was 107 km per uur. Op de Afrikaweg geldt een maximumsnelheid van 70 km per uur.