Politie Groningen

Dinsdag 5 februari 2008

Provincie Groningen, 05-02-2008

Groningen: Stadjer rijdt op gestolen fiets

De politie heeft maandagavond in de Curaçaostraat een 57-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer reed op een damesfiets en bleek bovendien het originele slot van de fiets was verwijderd. Bij navraag werd geconstateerd dat de fiets als gestolen te boek stond. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietsster gewond bij ongelukkige val

Een 22-jarige vrouw uit Groningen is maandagmiddag op de spoorwegovergang van de Peizerweg gewond geraakt. De vrouw kwam met het wiel van haar fiets in de spoorrails terecht. Zij ging hierdoor onderuit en raakte gewond. Zij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Delfzijl: vrachtwagens overbeladen

Bij een controle op vrachtvervoer in Delfzijl en omgeving is maandag tegen vijf chauffeurs proces-verbaal opgemaakt wegens overbelading.In enkele gevallen was de overschrijding dusdanig dat de lading deels moest worden overgeladen. Een vrachtwagen met aarde noteerde op de weegbrug een overschrijding van ruim 20 procent van de limiet van 28000 kilo. Een mobiele kraan zat met 21 procent eveneens fors boven het maximum. Deze overtreding werd veroorzaakt doordat de hijskraan zon 13 ton aan ballastgewicht vervoerde.

Hoogezand: hennepkwekerij in schuur

In een schuur aan de Vondelstraat in Hoogezand werd maandag een hennepkwekerij ontdekt. In het pand stonden zon 400 planten en de benodigde kweekapparatuur. De stroom bleek illegaal, voor de meter, te zijn afgetapt. De politie hoopt de bewoner van het pand binnenkort te kunnen verhoren. De plantage werd ontmanteld en voor vernietiging afgevoerd. De politie kwam de kwekerij op het spoor dankzij een tip.

Eemshaven: brommer op autoweg

Een 21-jarige bromfietser uit Zeerijp kon maandag zijn tocht lopend vervolgen. De man reed op zijn bromfiets met een snelheid van 92 kilometer per uur over de autoweg N33 richting de Eemshaven. Daar stuurde hij zijn tweewieler de provinciale weg N46 op om de snelheidsmeter weer op bijna 100 kilometer per uur te krijgen. De man had niet in de gaten dat hij enige tijd door een politiewagen werd gevolgd. De Zeerijpster mocht zijn brommer aan de kant zetten. Hij kan een aantal processen verbaal tegemoet zien.

Winschoten: overval tankstation in Opsporing Verzocht

Op dinsdag 5 februari wordt de gewapende overval op het tankstation Rijks aan de Nassaustraat in Winschoten behandeld in het tv-programma Opsporing Verzocht van de Avro. Op zondag 23 december tussen 20.15 uur en 20.30 uur werd een medewerkster van de pomp overvallen door twee mannen. Ze bedreigden de vrouw met een wapen en wisten een geldbedrag mee te krijgen. De overvallers verdwenen lopend in de richting van de Frederik Henderikstraat. Later werden beide mannen gezien in de Hortensiastraat waar ze richting de Irisstraat liepen. In die straat stapte het tweetal in een klein model oranje auto gestapt. Het gaat om twee donkergetinte mannen. Een van hen had vermoedelijke rastavlechten tot over zijn schouders. Een van hen droeg een zwarte jas en een bivakmuts. De ander droeg een capuchon, een lichtkleurige jas en had een sjaal voor zijn gezicht.

Opsporing Verzocht is te zien op Nederland 1 omstreeks 21.50 uur. De herhaling is te zien zijn op woensdag 6 februari op Nederland 2 om 13.20 uur.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Siddeburen, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1051, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Veendam, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 2686, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Winschoten, Sint Vitusholt 7e Laan: aantal geregistreerde voertuigen: 66, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1800, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Gotenburgweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1462, aantal overtredingen: 110, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 519, aantal overtredingen: 126, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.