Persberichten Rijn & Venen, 10.35 uur

Utrecht, 05-02-2008

Aanrijding op Rijksweg A2

MAARSSEN Aan het begin van de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 februari botsten drie autos op de Rijksweg A2 op elkaar.

Rond 01.10 uur waren er wegwerkzaamheden op de A2 bij Maarssen in de richting van Utrecht. Daartoe was de derde rijstrook afgesloten en moest het verkeer over de twee andere stroken. Een 29-jarige automobilist uit Houten reed vanaf de middenstrook naar de rechter rijstrook. Daar reed op dat moment een 26-jarige automobilist uit Schoonhoven. Hij remde en week uit, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen: hij botste met zijn voorzijde tegen de achterzijde van de auto van Houtenaar. Die kwam op de rechterrijstrook tot stilstand. De automobilist uit Schoonhoven stopte op de vluchtstrook.

Een achter hen rijdende 21-jarige automobilist uit Zwijndrecht zag te laat dat de Houtenaar op de rijbaan stilstond en botste tegen hem op.

Een 24-jarige passagier van de Zwijndrechter klaagde over pijn in zijn pols en onderrug. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. De drie autos moesten worden weggesleept.

Te veel op

MAARSSEN Op maandagavond 4 februari werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed.

Rond 21.45 uur werd een 33-jarige automobilist uit Vleuten op de Verbindingsweg gecontroleerd. Hij had te diep in het glaasje gekeken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 395 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijke maximum is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Verkeerscontrole

MIJDRECHT - De politie heeft op maandag 4 februari van 16.45 uur tot 17.45 uur een verkeerscontrole op de Industrieweg gehouden. Daarbij werden elf bekeuringen uitgeschreven: niet handenvrij bellen (1), geen id (2) en niet dragen van de autogordel (8).

Man gewond

WOERDEN Op maandag 4 februari deed een 63-jarige man uit Woerden aangifte van een aanrijding die op vrijdag 25 januari plaatsvond. Daarbij raakte hij gewond.

Op vrijdag 25 januari rond 15.00 uur reed de Woerdenaar met zijn scootmobiel in het Brediuspark. Hij reed vanaf de Meanderbrug het park in en ter hoogte van de boomgaard aan de rechterkant, wilde hij een fietser inhalen. De Woerdenaar toeterde, waarna de fietser naar rechts uitweek. Op het moment dat de fietser werd ingehaald, kwam hij plotseling weer naar links, met een aanrijding tot gevolg.

De Woerdenaar viel met zijn scootmobiel om en de fiets en fietser vielen op hem. De fietser wilde er eerst vandoor gaan, maar omstanders zeiden dat hij het slachtoffer moest helpen. Nadat hij de scootmobiel recht had gezet, vroegen omstanders hem naar zijn naam. Hij weigerde die te geven en ging er alsnog op zijn fiets vandoor.

Het slachtoffer heeft zich eerst onder doktersbehandeling gesteld, maar werd doorverwezen naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij vier gekneusde ribben had opgelopen.

De fietser was een licht getinte jongen, ± 12 jaar, ± 1.30 meter. Hij droeg een beige jas en had een plastic tas bij zich.

Aan getuigen van het ongeval wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Vernielingen

MAARSSEN In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 februari zijn op verschillende plaatsen in Reigerskamp vernielingen gepleegd.

In een flatgebouw is een waterkraan vernield, waardoor de hal onder water kwam te staan. De brandweer moest er aan te pas komen om het water weg te pompen en de kraan te dichten. Op het terrein van het Milieu Educatief Centrum (MEC) moesten diverse attributen het ontgelden. Daarnaast heeft de politie een aangifte binnengekregen van een vernieling van een auto die in deze wijk geparkeerd stond. Op dit moment is (nog) niet duidelijk of deze vernielingen door één en dezelfde verdachte(n) is gepleegd. De politie hoopt dat er getuigen zijn die iets gehoord of gezien hebben die nacht. Heeft u informatie die de politie verder kan helpen in dit onderzoek, neem dan contact op met het wijkteam Maarssen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Steen door ruit

MAARSSEN Vrijdagmiddag 1 februari rond 15.15 uur hebben onbekenden een steen door de ruit van een basisschool in Bloemstede gegooid.

De steen vloog rakelings langs een aantal leerlingen. Geen van de leerlingen raakte gewond. Zij zagen vervolgens drie jongens wegrennen in de richting van Boomstede. Een jongen heeft een fors postuur, licht getint uiterlijk, donker haar en hij droeg een rood petje. De tweede jongen had een tenger postuur, blank uiterlijk met stijl kort blond haar. Hij droeg een wit vest en een blauwe spijkerbroek. De derde jongen heeft een blank uiterlijk, normaal postuur en zwart haar.

Heeft u informatie die de politie kan helpen in dit onderzoek, belt u dan met het wijkteam Maarssen via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.