Gemeente Etten-Leur

Koninklijke onderscheiding voor de heer Jac van Dongen

Koninklijke onderscheiding voor de heer Jac van Dongen

Burgemeester drs. J. van Agt heeft op maandag 4 februari in het Oude Raadhuis een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Jac van Dongen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats in het kader van de viering van het 22-jarig bestaan van de Stichting MaMi.

De heer Jac van Dongen heeft in de afgelopen jaren vele initiatieven genomen en activiteiten ontwikkeld, die erop gericht zijn om de leefbaarheid in Etten-Leur te bevorderen en deze gemeenschap nog bruisender te maken.

Vanaf 1986 tot op heden heeft Van Dongen zich op bijzondere wijze ingezet voor het plaatselijke carnaval. Hij is de initiatiefnemer van het MaandagMiddag-spektakel (MaMi) en jarenlang de promotor van dit spectaculaire carnavalsevenement, waarbij steeds een andere recordpoging wordt ondernomen. Die recordpogingen hebben in de voorbije 22 jaar vijf keer het Guiness Book of Records gehaald. Het evenement trekt ieder jaar vele bezoekers en krijgt landelijk aandacht via de televisie. Daarmee wordt Etten-Leur steeds weer positief op de kaart gezet.

In 1994 was Jac van Dongen initiatiefnemer van het Smartlappenfestival in Etten-Leur en hij is tot op heden de medeorganisator van dit evenement. De opbrengsten van dit festival worden toegevoegd aan een speciaal fonds ter ondersteuning van de organisatie van culturele activiteiten in Etten-Leur.

De heer Jac van Dongen is vanaf 1994 actief lid van de Horecavereniging Etten-Leur (HACEL).

Decorandus was initiatiefnemer van de totstandkoming van de film "Etten-Leur ...voelen, leven!" , een film over de veranderingen in deze gemeente in de afgelopen decennia.

De opbrengst ervan komt ten goede aan het restauratiefonds van de plaatselijke monumentale Lambertuskerk.

De heer Jac van Dongen zet zich vanaf 2002 ook in voor de medemens elders in de wereld. Hij is de initiatiefnemer tot en steeds betrokken bij het REWA-project in India. Dankzij het organiseren door decorandus van vele acties is er in de afgelopen jaren ruim 28.000 euro ingezameld.

Van het geld kon er reeds een schoolgebouw voor 400 kinderen gebouwd worden. Er wordt thans geld ingezameld voor een hospitaal aldaar.

Alle bovengenoemde activiteiten heeft de heer Jac van Dongen al die jaren belangeloos gedaan naast het exploiteren van zijn eigen café De Klomp.

Jac van Dongen viert op 4 februari aanstaande zijn 52^ste verjaardag.

Klik & Bestel
Klik & Meld
Carnaval 2008
Week in...week uit
Gids/plattegrond

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl