Politie Zuid-Holland-Zuid

05/02 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 05-02-2008 o persberichten district II

WIEL VERLOREN
SLIEDRECHT Een vrachtauto is een wiel verloren. Dit gebeurde op maandagmorgen 4 februari 2008 omstreeks 11.30 uur op de Rijksweg A15 ter hoogte van Sliedrecht. De bestuurder van de trekker met oplegger, een 41-jarige man uit Dodewaard, reed over de Rijksweg in de richting van Gorinchem. Hij verloor een wiel van de oplegger. Het wiel vloog over de vangrail en raakte op de andere rijbaan een vrachtauto en vermoedelijk een personenbusje. De chauffeur van de trekker met oplegger stopte bij de afrit Hardinxveld-Giessendam. Daar meldde zich ook de chauffeur van de vrachtauto die lichte schade aan zijn auto had opgelopen. De chauffeur van het personenbusje heeft zich tot nu toe niet gemeld. Technisch onderzoek wees uit dat het wiel van de oplegger niet goed was aangedraaid. De oplegger verkeerde verder in goede staat en was een week eerder nog gekeurd.

ONGELDIG RIJBEWIJS
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 38-jarige man uit Spijkenisse is door politieagenten aangehouden wegens rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Dit gebeurde op maandagavond 4 februari 2008 omstreeks 19.00 uur op een parkeerplaats langs de Rijksweg A15. De man werd tijdens een routinecontrole met zijn bestelauto aan de kant gezet. Bleek dat zijn rijbewijs sinds juli 2007 ongeldig was verklaard. Hij is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

EVEN EEN PATATJE HALEN: AUTO WEG
ALBLASSERDAM De auto van een 33-jarige vrouw uit Alblasserdam is op maandagavond 4 februari omstreeks 20.30 uur gestolen op de Van Hogendorpweg. De vrouw ging een patatje halen bij een cafetaria en liet haar voertuig even op het fietspad staan met de verlichting en gevarenlichten aan. Na enkele minuten keek de vrouw naar buiten en zag dat haar auto weg was. Ze heeft aangifte gedaan. Het gaat om een zwarte Ford K met het kenteken 94-HF-SK. Indien er getuigen zijn die maandagavond 4 februari rond 20.30 getuige zijn geweest of iets verdachts hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)