Politie Zuid-Holland-Zuid

05/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 05-02-2008 o persberichten district I

GEWELD TEGEN PARKEERCONTROLEUR
DORDRECHT Een 42-jarige man uit Dordrecht is aangehouden wegens geweld tegen een parkeercontroleur. Dit gebeurde op maandagmorgen 4 februari 2008 omstreeks 11.15 uur op de Vest. De man lag te slapen in zijn auto. Nadat hij wakker gemaakt was door de parkeercontroleur vertelde hij dat hij stond te wachten op een collega. Hij werd voor de keuze gesteld om een kaartje te kopen of een bekeuring te krijgen. Hij wilde geen kaartje kopen en toen de parkeercontroleur een bekeuring uitschreef werd hij boos. Hij pakte een steen van straat en wilde de parkeercontroleur daarmee slaan. Deze wist de slag af te weren. Ook uitte de man de nodige bedreigingen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij eind van de middag weer werd heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VRACHTWAGEN EN TAKELWAGEN BOTSEN
DORDRECHT Op de A16 ter hoogte van Dordrecht heeft maandagmiddag 4 februari een aanrijding plaatsgehad tussen een trekker met oplegger en een takelwagen. De 21-jarige bestuurder van de takelwagen uit Dordrecht reed op de vluchtstrook om een automobilist met pech te helpen. Een trekker met oplegger bestuurd door een 27-jarige man uit Duitsland raakte tijdens het passeren de takelwagen. Het gevolg was dat beide voertuigen in de vangrail belandden. De ravage was enorm. De 21-jarige jongeman van de takelwagen raakte licht gewond. Hij had een hoofdwond en glassplinters in een van zijn onderarmen. Na onderzoek op de plaats incident en verhoor van de Duitse vrachtwagenchauffeur kreeg deze een boete van 750 euro.

VERLICHTINGSCONTROLE
ZWIJNDRECHT Tijdens een verlichtingscontrole hebben politieagenten 12 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen verlichting hadden. Ze hielden de controle op maandagavond 4 februari 2008 op de Koninginneweg.