Venturion Investment Group investeert in Studentalent

05/02/2008 11:44



Studentalent



Den Haag, 5 februari 2008 - Venturion Investment Group neemt een meerderheidsbelang in Studentalent. Samen met het management zal de organisatie worden uitgebouwd tot dé marktleider op het gebied van het uitzenden en bemiddelen van hbo- en wo-studenten en pas afgestudeerden. "Studentalent is buitengewoon verheugd met de komst van deze sterke partner en ziet hiermee een belangrijke voorwaarde vervuld voor het realiseren van haar groeistrategie," aldus Feico van der Meij, algemeen directeur van Studentalent. De organisatiestructuur en het managementteam van Studentalent zullen vooralsnog niet veranderen. Wel hebben de vier eigenaars en oprichters grotendeels hun belang aan Venturion verkocht.

Studentalent is in 1994 opgericht. Met ruim vijftig medewerkers op vestigingen in de gehele Randstad en Eindhoven is zij één van de belangrijkste aanbieders van studenten en starters van hbo- en wo-niveau binnen Nederland. Studentalent vervult wekelijks honderden opdrachten en bemiddelt ruim tweeduizend studenten per week bij opdrachtgevers in het bedrijfsleven en bij de overheid. Met de komst van de vergrijzing en krapte op de arbeidsmarkt is Studentalent een belangrijke partij voor veel organisaties om studenten en starters aan zich te binden.

De Venturion Investment Group is gespecialiseerd in het verstrekken van risicodragend vermogen. Venturion richt zich specifiek op ambitieuze, groeiende ondernemingen. Naast financiële middelen biedt zij ook expertise aan op het gebied van marketing, strategie en financiën.

Venturion kenmerkt zich door de betrokkenheid van Informal Investors. Deze particuliere investeerders, veelal oud-ondernemers en captains of industry, voegen naast kapitaal kennis, contacten en ervaring toe, waarvan zowel bij de beoordeling voorafgaand aan de investering als bij de ondersteuning na de investering gebruik wordt gemaakt.