Gemeente Oirschot

Nieuw bestemmingsplan Buitengebied

De vorige weken heeft u al kunnen lezen dat het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied zover is dat we het als
voorontwerpbestemmingsplan ter inzage hebben gelegd. In deze 3e artikelenreeks willen we u nader informeren over dit voorontwerpbestemmingsplan. In dit artikel gaan we in op de informatieavonden over het voorontwerpbestemmingsplan.

Doel informatieavonden

Tijdens de informatieavonden geven we toelichting op het voorontwerpbestemmingsplan. We blikken ook in het kort terug op de brainstormsessies die we in mei 2007 hebben gehouden. Tot slot horen we graag de eerste reacties op het voorontwerpbestemmingsplan.

Voor wie?

Iedereen is van harte welkom bij de informatieavonden. Vooral mensen die betrokken zijn bij het buitengebied nodigen wij uitdrukkelijk uit voor deze avonden. Het gaat dan vooral om de mensen die in het buitengebied wonen en werken. Ook de mensen die er grondeigendom hebben, er recreëren en van de natuur genieten en vertegenwoordigers van natuurbeherende instanties zijn van harte welkom.

Programma

Het programma van de informatieavonden ziet er als volgt uit:

19.30 uur Ontvangst met koffie/thee

20.00 uur Opening en korte inleiding

20.10 uur Presentatie van het voorontwerpbestemmingsplan

20.30 uur Conclusies en terugblik op de informatieavonden

20.45 uur Pauze

21.00 uur Vragen en discussie

21.45 uur Procedure

22.00 uur Afsluiting

Waar en wanneer

In totaal houden we drie informatieavonden. De eerste is op 11 februari in De Stapperij in Spoordonk. De tweede is op 21 februari in Dorpsplein Oostelbeers en de laatste is op 25 februari in het gemeentehuis in Oirschot.

Inspraakprocedure

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt tot en met maandag 10 maart 2008 ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis. Tot en met deze datum kunnen bewoners en belanghebbenden hun mening over het bestemmingsplan geven. Schriftelijke inspraakreacties kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Oirschot (postbus 11, 5688 ZG Oirschot). Mondelinge inspraakreacties kunt u kenbaar maken bij de Centrale Balie van het gemeentehuis.

Spreekuur

Heeft u na het inzien van het voorontwerpbestemmingsplan specifieke vragen, dan kunt u een afspraak maken voor het spreekuur. Deze speciale spreekuren vinden plaats op woensdag 13, woensdag 20 en woensdag 27 februari van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot en met 16.00 uur. Via de Centrale Balie kunt u een afspraak maken voor dit spreekuur.

Over een exemplaar beschikken

Op onze website www.oirschot.nl -> plannen en projecten -> bestemmingsplan buitengebied kunt u pdf-bestanden van de toelichting, de voorschriften, alle plankaarten en het bijlagenboek van het voorontwerpbestemmingsplan downloaden.

Als u over het boekwerk van het voorontwerpbestemmingsplan wilt beschikken, kunt u deze bij ons bestellen. U moet er rekening mee houden dat een compleet exemplaar, inclusief alle plankaarten en het bijlagenboek, EUR 670,45 excl. BTW kost. Zonder het bijlagenboek bedragen de kosten

EUR 588,55 excl. BTW. U kunt ook een cd-rom met pdf-bestanden van de toelichting, de voorschriften, alle plankaarten en het bijlagenboek bestellen. De kosten hiervan bedragen per cd-rom EUR 30,00 excl. BTW.

Meer informatie

Voor meer informatie over het nieuwe bestemmingsplan buitengebied kunt u contact opnemen met Màdy Verkooijen, telefoon (0499) 583 333. Op onze website hebben we een speciale pagina gewijd aan het nieuwe bestemmingsplan. Op www.oirschot.nl -> plannen en projecten -> bestemmingsplan buitengebied kunt u onder andere de samenvatting van de brainstormsessies, de kadernota en ook alle vorige artikelen teruglezen.