Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 5 februari 2008

Man bedreigt deurwaarder

Geesteren

Een 54-jarige man uit Geesteren werd maandag 4 februari aangehouden, omdat hij op dinsdag 29 januari een 49-jarige medewerker van een incassobureau uit Zuidwolde met een mes bedreigd heeft.

Op dinsdag 29 januari deed een 49-jarige medewerker van een incassobureau uit Zuidwolde aangifte van bedreiging. De man vertelde die middag omstreeks 13.40 uur bij een 54-jarige man uit Geesteren aan de deur te zijn geweest in verband met een aantal openstaande vorderingen. Bij de woning van de 54-jarige ontstond een discussie tussen beide mannen, waarbij de 54-jarige een mes uit zijn kleding haalde en zich fysiek en verbaal dreigend gedroeg richting de 49-jarige.

De politie hield in verband met de bedreiging op maandag 4 februari de 54-jarige man uit Geesteren aan. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Na een verklaring te hebben afgelegd, kon de man maandagvond weer in vrijheid worden gesteld. Tegen de 54-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-012336)

Motorrijdster onderuit

Hengelo

Een 55-jarige vrouw uit Enschede raakte maandag 4 februari gewond, toen zij tijdens een motorrijles ten val kwam op de Horstweg in Hengelo.

Op maandag 4 februari werd omstreeks 12.00 uur gemeld dat een motorrijdster gewond was geraakt bij een ongeval op de Horstweg in Hengelo. Ter plaatse bleek dat de vrouw, een 55-jarige Enschedese, rijles had ten tijde van het ongeval. Ze reed op de Horstweg, toen van rechts een bestelbus naderde aan wie zij voorrang diende te verlenen. De vrouw remde en kwam daarbij met haar motor ten val.

Bij de val van haar motor raakte de 55-jarige Enschedese gewond. Zij werd met onbekend letstel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-014609)

Duo aangehouden na vechtpartij

Oldenzaal

Twee Almeloërs van 25 en 20 jaar werd maandag 4 februari aangehouden, omdat zij op de Markt in Oldenzaal betrokken waren bij een vechtpartij.

Op maandag 4 februari werd omstreeks 21.10 uur gemeld dat er op de Markt in Oldenzaal een vechtpartij gaande was. Ter plaatse troffen agenten inderdaad een opstootje aan, waarbij twee personen voor de nodige onrust zorgden. De agenten zagen dat een man een andere man schopte. Toen een agent de schoppende man wilde aanhouden, werd hij zelf ook geraakt. Een beveiligingsmedewerker van één van de aan de Markt gevestigde horecagelegenheden wist één van beide mannen inmiddels in bedwang te houden. De beveiliger vertelde dat beide genoemde mannen betrokken waren geweest bij een vechtpartij.

Beide mannen, een 25-jarige en een 20-jarige Almeloër, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar ze werden ingesloten. In de loop van dinsdagochtend 5 februari konden beiden, na een verklaring te hebben afgelegd, weer in vrijheid gesteld worden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-014890)

Man rijdt onder invloed tegen geparkeerde auto

Oldenzaal

Een 21-jarige man uit Oldenzaal werd maandag 4 februari aangehouden, omdat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol en/of verdovende middelen een aanrijding had veroorzaakt op de Meester Treubstraat in zijn woonplaats.

Op maandag 4 februari werd omstreeks 21.40 uur gemeld dat een man tegen een geparkeerde auto was gereden op de Meester Treubstraat in Oldenzaal. Ter plaatse vertelde een 24-jarige Oldenzaalse dat, een haar bekende, 21-jarige Oldenzaler met zijn auto tegen de auto van haar vader was gereden, die geparkeerd stond in de straat. De 21-jarige, die vermoedelijk onder invloed van alcohol en/of verdovende middelen verkeerde, was na de aanrijding in eerste instantie doorgereden. De 24-jarige had echter in de tussentijd telefonisch contact gehad met de 21-jarige, waarna hij terug kwam naar de Meester Treubstraat.

Terwijl de agenten met de 24-jarige meldster spraken, kwam de 21-jarige Oldenzaler in zijn auto aanrijden. De man werd aangehouden wegens rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar in verband met alcohol en mogelijk ook gebruik van verdovende middelen, een bloedproef werd afgenomen. In de loop van dinsdagochtend 5 februari kon de 21-jarige, na een verklaring te hebben afgelegd, weer in vrijheid worden gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-014895)

Politie zoekt getuigen aanrijding

Wierden

Aan de Schoolstraat in Wierden werd maandag 4 februari tussen 12.00 en 14.00 uur een geparkeerd staande auto aangereden. De veroorzaker van de aanrijding reed door. De politie is op zoek naar getuigen.

Op maandag 4 februari werd gemeld dat tussen 12.00 uur en 14.00 uur die middag een auto die geparkeerd stond aan de Schoolstraat in Wierden was aangereden. De auto, die eigendom is van de aan die straat gevestigde Stichting Kinderopvang West Twente, raakte bij de aanrijding aanzienlijk beschadigd. De veroorzaker van de aanrijding reed na het ongeval door.

De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de auto die de aanrijding heeft veroorzaakt, of met mensen die mogelijk iets gezien hebben dat verband kan houden met de aanrijding. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Wierden, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-014676)

Vrouw aangehouden na diefstal

Enschede

Een 34-jarige vrouw uit Enschede werd maandag 4 februari aangehouden, omdat zij bij een horecagelegenheid aan de Stadsgravenstraat in haar woonplaats geld heeft weggenomen.

Op dinsdag 29 januari deed de 39-jarige eigenaresse van een horecagelegenheid aan de Stadsgravenstraat in Enschede aangifte van diefstal. Ze vertelde dat er sinds enige tijd meerdere keren geld verdwenen was uit de kassa en fooienpot van het bedrijf. In verband met de diefstallen kon de politie op maandag 4 februari omstreeks 10.45 uur een 34-jarige, uit Enschede afkomstige, medewerkster van het bedrijf aanhouden. De 34-jarige werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Na een verklaring te hebben afgelegd kon de vrouw in de loop van de middag het bureau weer verlaten. Tegen de 34-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-012388)

tel.: 053-4555588


---- --