Gemeente Nederbetuwe


* Bekendmakingen

Veel aandacht voor wegenonderhoud

05 feb 2008
Tientallen wegen worden de komende jaren in onze gemeente aangepakt. In het Wegenbeheerplan 2008-2013 is duidelijk aangegeven welke wegen op welk moment aan de beurt zullen zijn.
Ochten

Het begint dit jaar in het centrum van Ochten, waar een groot aantal straten worden herstraat, voornamelijk in de bomenbuurt.

In de dijk tussen Ochten en Dodewaard zitten enige scheuren. Door de zettingen van het dijklichaam na de dijkverzwaringen is het asfalt op diverse plaatsen grote en kleine scheuren gaan vertonen. In de afgelopen drie jaar is dat proces door een combinatie van droge en natte perioden schijnbaar versneld. Op het grootste gedeelte van de route is al eens een slijtlaag aangebracht en in 2003 zijn de grootste scheuren gevuld. De scheuren hebben overigens niets met de kwaliteit van de dijk te maken.

Dodewaard

Opmerkelijk is de ingreep aan de Dalwagen in Dodewaard. In 1998 is de doorgaande weg door het dorp voorzien van gebakken klinkers. De weg is destijds onder slechte weersomstandigheden en de nodige tijdsdruk bestraat.
Aangezien een aantal bewoners heeft geklaagd over geluids- en trillingsoverlast, zal de straat naar alle waarschijnlijkheid voorzien worden van een laag asfalt. Het is de bedoeling dit met gekleurd asfalt uit te voeren om de huidige kleuren van de rijbaan te behouden en de 30kilometerzone te benadrukken.

Wegenonderhoud

Ochten

Eveneens dit jaar staan werkzaamheden op de Cuneraweg in Ochten op de planning. De weg is een belangrijke verbindingsroute van Echteld tot de A15. De bedoeling is, de weg van een nieuwe laag asfalt te voorzien, ook al om de geluidsbelasting binnen te perken te houden. In 2009 komt een andere hoofdweg in Ochten aan de beurt: de Houtkoperlaan. Deze laan wordt geheel geasfalteerd en krijgt zoals het er nu uitziet meteen een andere inrichting.

Opheusden

In Opheusden wordt de Burgemeester Lodderstraat aangepakt. Door verzakkingen ontstaan daar trillingen, die op termijn scheuren aan gebouwen kunnen veroorzaken.

Kesteren

In Kesteren zal worden gewerkt aan de Hoofdstraat en een deel van de Stationsstraat.

Wegenonderhoud

Gemeente Neder-Betuwe | Burgemeester Lodderstraat 20 | 4043KM Opheusden | info@nederbetuwe.nl | www.nederbetuwe.nl | © gemeente Neder-Betuwe