De Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool verwelkomt nieuw lid voor College van Bestuur

Dr. M.S. Menéndez werkt per 1 mei 2008 in Den Haag

DR. M.S. Menéndez Het College van Bestuur van De Haagse Hogeschool verwelkomt per 1 mei 2008 als nieuw bestuurslid: mevrouw dr. M.S. Menéndez. Zij neemt binnen het College de portefeuille âfinancieel beleid, informatiebeleid, ICT, facilitaire zaken en huisvesting, bouwzaken en commerciële activiteitenâ over van interim-bestuurder Lieteke van Vucht Tijssen. Mevrouw Menéndez verruilt haar huidige functie als directeur van het Institute of Advanced Studies and Applied Research (ASAR) bij Hogeschool INHOLLAND voor de bestuursfunctie in het College van Bestuur van De Haagse Hogeschool.

De Haagse Hogeschool bevindt zich in een dynamisch werkveld. Het (hoger) beroepsonderwijs ontmoet in Nederland een steeds kritischer omgeving, die eisen stelt en verantwoording vraagt. Ook ontwikkelingen in onze multiculturele West-Europese samenleving en internationale samenwerking vragen de aandacht. Pim Breebaart, voorzitter van het College van Bestuur: ââWij hebben in mevrouw Menéndez een deskundige bestuurder en waardevolle collega voor onze hogeschool gevonden, die goed kan bewegen binnen dat dynamische werkveld van het hoger onderwijs. We zijn heel blij met haar beslissing De Haagse Hogeschool te versterken.ââ Zelf zegt ze over haar benoeming: ââIk verheug me al op de samenwerking met Els Verhoef en Pim Breebaart. Ik ben er van overtuigd dat we elkaar vanuit onze verschillende verantwoordelijkheden kunnen versterken om de hogeschool een extra impuls te geven. De ambities van De Haagse Hogeschool waar de maatschappelijke en onderwijskundige missies met elkaar vervlochten zijn, vormen de basis van een hogeschool die haar plaats op de wereld en de regio goed kent. Ik ga er vanuit dat wij, ik vanaf mijn nieuwe functie samen met de collegae die het primair proces moeten ondersteunen, ons uiterste best zullen doen om operationele excellentie tot ons doel te maken.â

Wereldburger

Een van de pijlers van de hogeschool is dat het de studenten op wil leiden tot wereldburgers. Met mevrouw Menéndez haalt De Haagse zelf een wereldburger binnen. Geboren en getogen in Buenos Aires (Argentinië), vertrekt zij na haar studie rechten aldaar naar Nederland. Hier studeert zij aan de Universiteit van Amsterdam en promoveert aan de Universiteit Leiden. Vervolgens vervult zij diverse functies in het hoger onderwijs waaronder aan de Universiteit van Amsterdam, de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Institute of Social Studies. Na een korte uitstap naar de gemeente Amsterdam volgt in 2001 de Ichthus Hogeschool waar ze als directeur van de Unit Social Work in Rotterdam en Den Haag aan de gang is. In haar functie als directeur van ASAR bij Hogeschool INHOLLAND is zij verantwoordelijk voor het hogeschool onderzoek-, master- en internationaliseringsbeleid alsmede het aantrekken van subsidies nationaal en internationaal. Daarnaast heeft zij zitting in verschillende besturen adviesraden waar ze haar maatschappelijk betrokkenheid invulling geeft.