Ondertekening samenwerking Lochtstraat Tilburg

05/02/2008 13:47



Stichting Vestia Groep



Onlangs hebben Vestia Midden-Nederland, Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid B.V. en Rees Consulting en Ontwikkeling B.V. een overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van een nieuwbouwproject in Tilburg. Aan de Lochtstraat in de spoorzone van Tilburg wordt het project "Lochtstraat" gerealiseerd. Het project bestaat uit ca.18.500 m2 appartementen, circa 3.500 m2 commerciële ruimten en bijbehorende parkeerplaatsen. Naar verwachting zal de bouw van het project medio 2009 starten en zal het complex circa 2 jaar later worden opgeleverd.

Het project is één van de eerste projecten die in het kader van de revitalisering van de Spoorzone in ontwikkeling gaat.

Het stedenbouwkundig ontwerp wordt in samenwerking met de gemeente gemaakt door Khandekar. Architect Studio Leon Thier zal verantwoordelijk zijn voor het bouwkundige ontwerp van het project aan de Lochtstraat.

Over Vestia Midden-Nederland
Vestia Midden-Nederland is één van de 13 Vestia-corporaties. Vestia biedt woonservice aan de bewoners van zo'n kleine 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concern-model. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het concern, waar in totaal 900 mensen werken. Voor meer informatie over de activiteiten van Vestia kunt u kijken op www.vestia.nl.