Ingezonden persbericht


Imation boekt 701,8 miljoen dollar omzet in vierde kwartaal 2007

Vooruitzicht 2008: omzet- en winstgroei

Schiphol-Rijk, 5 februari 2008 - Imation, leverancier van verwisselbare opslagmedia, heeft de resultaten bekend gemaakt van het vierde kwartaal van 2007.
* Imation boekte het vierde kwartaal van 2007 een omzet van 701,8 miljoen dollar, een stijging van 52,9 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2006, toen de omzet 459,0 miljoen dollar bedroeg. De overnamen van TDK opnamemedia en Memcorp, die zijn afgerond in het derde kwartaal van 2007, droegen 252,2 miljoen dollar bij aan de omzet van het vierde kwartaal.
* Het verlies uit gewone bedrijfsvoering bedroeg 70,3 miljoen dollar, inclusief afwaardering van de goodwill ter waarde van 94,1 miljoen dollar en 12,6 miljoen dollar aan reorganisatiekosten en overige kosten. In het laatste kwartaal van 2006 bedroeg de winst uit gewone bedrijfsvoering 32,0 miljoen dollar, waarvan 1,2 miljoen dollar aan reorganisatiekosten en overige kosten. Exclusief deze kosten bedroeg de winst uit gewone bedrijfsvoering in het vierde kwartaal van 2007 36,4 miljoen dollar en in het vierde kwartaal van 2006, 33,2 miljoen dollar.
* In het vierde kwartaal van 2007, bedroeg het verlies per aandeel 1,91 dollar. Dit is inclusief 2,55 aan afwaardering van de goodwill, reorganisatiekosten en overige kosten. In het vierde kwartaal van 2006 bedroeg de gecorrigeerde nettowinst per aandeel 0,69 dollar. Zonder de kosten zou de gecorrigeerde nettowinst per aandeel 0,64 dollar bedragen, in het vierde kwartaal van 2006 was dat 0,71 dollar.
* De kaspositie van het vierde kwartaal van 2007 was een recordbedrag van 74,1 miljoen dollar. Imation kocht in dit kwartaal rond de 1.277.000 eigen aandelen terug ter waarde van 28,6 miljoen dollar.
* Op 28 januari 2008 heeft de Raad van Bestuur volmacht gegeven voor het terugkopen van drie miljoen eigen aandelen. De eerdere gegeven volmacht komt door deze volmacht te vervallen.

Bericht van de CEO, Frank Russomanno
"Imations positieve resultaten in het vierde kwartaal, exclusief de kosten, laten zien dat Imation herstellingsvermogen heeft en de nieuwe strategie zijn vruchten afwerpt. De overname van TDK-opnamemedia en een gerichte marktbenadering van USB Flash-producten hebben een positief effect gehad op de financiële resultaten. Tijdens het vierde kwartaal hebben we onze strategie van een merken- en productorganisatie verder uitgevoerd. Het bemoedigt ons dat onze partners onze nieuwe merken, elektronische- en tapeproducten zo positief ontvangen. "

"Dit wordt een belangrijk jaar omdat we de integratie van de overgenomen bedrijven gaan afronden en doorgaan met de herstructurering van ons productieprogramma. Als gevolg van deze activiteiten verwachten we hogere herstructurerings-, IT- en andere integratiekosten te zullen maken doordat we meer investeren bij het wereldwijd opbouwen van onze merken. Het positieve effect van deze activiteiten zal te merken zijn in de tweede helft van 2008. Bovendien is Imation door de transformatie seizoengevoeliger, waardoor de winst in de tweede helft van 2008 naar verwachting hoger zal zijn dan in de eerste helft van dat jaar. Met name het eerste kwartaal zal moeilijk te vergelijken zijn met het eerste kwartaal van vorig jaar."

"Samengevat zorgen Imations sterke eindresultaten van 2007 en vooruitgang van de strategische activiteiten voor een optimistische kijk naar Imations toekomst", concludeert Russomanno.

Emacs!

Over Imation
Imation Corporation is fabrikant en leverancier van verwisselbare-opslagmedia, bestaande uit optische en magnetische media, flash drives en harddisk-cassettes. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabyte tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Imation's tapecartridges worden gebruikt in rekencentra en in gedistribueerde opslagnetwerken en toegepast bij gegevensverwerking en beveiliging, in bedrijfscontinuïteitsprogramma's en voor back-up en archivering. De vraag naar Imation's optische producten en flash drives wordt gedreven door de behoefte aan betrouwbaarheid, gemak en draagbaarheid bij de opslag en het beheer van zakelijke gegevens, foto, film, illustraties en muziek op bedrijfs- en thuiscomputers en steeds vaker in consumentenelektronica. Imation biedt ook het merk Memorex aan. Memorex staat bekend om de slogan: "Is it live or is it Memorex?" Tevens is Imation de exclusieve licentiehouder van TDK opnamemedia, een van ´s werelds marktleiders. Meer informatie over Imation is te vinden op www.imation.nl.

Meer informatie:
PublieksWerk B.V.
Mirja van Baggem
t: (020) 486 21 39
e: imation@publiekswerk.nl