Ingezonden persbericht


Persbericht

5 februari 2008

Google vereenvoudigt e-mailbeveiliging en -beheer

Google Inc. presenteert een serie van beveiligingsproducten - Powered by Postini(TM) - die zorgt voor berichtfiltering, encryptie en archivering voor zakelijke omgevingen. Google's nieuwe beveiligingsdiensten werken samen met alle mailsystemen inclusief Lotus Notes, Microsoft Exchange en Novell Groupwise. Met een prijs vanaf ¤ 2 per gebruiker per jaar kan ieder bedrijf deze beveiligingsproducten aanschaffen. Aangezien de diensten worden gehost door Google, kunnen gebruikers zich online aanmelden en direct starten met het verbeteren van hun mailbeveiliging.

"Electronische gevaren groeien zowel in aantal als in complexiteit en de compliance-eisen stapelen zich maar op. IT'ers zoeken naarstig naar middelen om bij te blijven", zegt Scott Petry, director product management bij Google. "Nu biedt Google Postini-diensten aan om dit voor je te regelen. Organisaties in alle soorten en maten hebben nu toegang tot Google's beveiligings- en compliance-technologie."

Bedrijven zijn op zoek naar oplossingen die de uitdagingen van veiligheid en compliance aankunnen. Bijvoorbeeld, outbound berichtfiltering helpt om gevoelige gegevens binnen de muren van het bedrijf te houden. Dit voorkomt schadelijke gevolgen zoals identiteitsdiefstal of openbaarmaking van persoonlijke klantgegevens. Daarnaast vraagt de groeiende regulering vanuit de markt om betere berichtopslag met een snelle en eenvoudige zoekfunctie.

Bedrijven kunnen kiezen welke Google beveiligings- en compliance-diensten het beste passen bij hun behoeften:

Google Message Filtering(TM)

* Postini's vooraanstaande dienst voor het filteren van inkomende spam en malware
* Voor bedrijven die het hoofd willen bieden aan de groei van spam, virussen en andere e-maildreigingen en de last hiervan willen verschuiven naar externe oplossingen
* ¤ 2 per gebruiker per jaar

Google Message Security(TM)

* Bevat Google Message Filtering plus uitgebreide virusdetectie, outbound processing en content policy management
* Voor bedrijven die zich zorgen maken om groeiende externe en interne beveiligingsrisico's zoals maildata-lekken of compliance-schendingen
* ¤ 8 per gebruiker per jaar

Google Message Discovery(TM)

* Bevat Google Message Security plus een jaar berichtdata-archivering, -retentie en -discovery
* Voor bedrijven die de blootstelling van hun beveiliging willen verminderen. Ook zorgt dit pakket ervoor dat bedrijven klaar zijn voor legal discovery en bericht-compliance
* ¤ 17,50 per gebruiker per jaar voor een jaar gearchiveerde data (dataretentie van extra jaren apart beschikbaar)

De nieuwe pakketten maken onderdeel uit van het Google Apps-platform en zijn direct via Google beschikbaar op http://www.google.com/a/security. De pakketten zijn ook via Google-partners te verkrijgen. De Google Apps-suite bevat ook Gmail(TM) e-maildiensten, Google Docs(TM) voor documenten, spreadsheets en presentaties, Google Calendar(TM) voor gedeelde planningen, Google Talk(TM) instant messaging en de Start Page-functionaliteit waarmee een homepage op maat kan worden gemaakt. Policy management en 90-dagen message discovery-diensten zijn zonder extra kosten verkrijgbaar voor gebruikers van Google Apps Premier Edition.

Google Apps wordt gebruikt door meer dan 500.000 bedrijven en duizenden universiteiten. Ga naar http://www.google.com/a voor meer informatie. De nieuwe diensten zijn Powered by Postini en gebaseerd op dezelfde technologie die de e-mail voor bijna 40.000 klanten en 14 miljoen gebruikers beschermt.