Gemeente Winschoten


Gemeente overhandigt schenking aan dierenasiel

Wethouder F. Verheggen zal namens de gemeente Winschoten op vrijdag 8 februari een schenking overhandigen aan het dierenasiel in Winschoten. De schenking wordt mogelijk gemaakt doordat een deel van het budget voor de kerstpakketten van 2007 hiervoor ter beschikking is gesteld. Voor een bedrag van 1000 euro zijn producten besteld bij Pet-Express Kloen Winschoten. Pet Express Kloen heeft producten tegen inkoopprijs geleverd.
Via een poll op intranet konden medewerkers van de gemeente Winschoten in 2006 en 2007 opmerkingen en wensen doorgeven over de inhoud van de kerstpakketten. Er kwamen toen veel suggesties binnen over schenkingen aan goede doelen. Dit voorstel is verder uitgewerkt. Uitkomst hiervan is dat een deel van het budget voor de kerstpakketten wordt geschonken aan het dierenasiel in Winschoten.

Waarom dit doel?
Allereerst is besloten dat het een plaatselijk `doel' moest zijn. Ook is rekening gehouden met het draagvlak onder de medewerkers en de inwoners van de gemeente Winschoten. De gemeente is met het dierenasiel in overleg gegaan en heeft de wensen geïnventariseerd. De gemeente heeft vervolgens samen met het dierenasiel producten besteld bij Pet Express Kloen Winschoten.