Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom, 5 februari 2008

BERGEN OP ZOOM, 5 februari 2008

Invordering rijbewijs na alcoholcontrole

ETTEN-LEUR: De politie controleerde een 60-jarige inwoner van Etten-leur op de Trompetlaan. De bestuurder van een personenauto kon zijn auto niet helemaal recht op de weg houden. Bij controle bleek de man te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij blies 580 ug/l. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de officier van justitie beslist of de man zijn rijbewijs terug krijgt. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

KLUNDERT: Ook het rijbewijs van een 19-jarige inwoner van Klundert is in de nacht van maandag op dinsdag ingevorderd omdat hij teveel had gedronken. Deze man blies 415 ug/l maar is beginnend bestuurder. Daardoor ligt de grens van toegestaan alcoholpromillage lager dan bij ervaren bestuurders. Ook tegen deze bestuurder, die over de Rijksweg A17 reed, is proces-verbaal opgemaakt.

ROOSENDAAL: Een 19-jarige inwoner van Roosendaal is in de nacht van maandag op dinsdag eveneens zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij te diep in het glaasje had gekeken en wel achter het stuur was gekropen. De man blies 415 ug/l waar voor een beginnend bestuurder 88 ug/l al strafbaar is gesteld. Tegen hem zal eveneens proces-verbaal worden opgemaakt.

Dader vernieling opgepakt

BERGEN OP ZOOM: Tijdens de surveillancedienst zagen twee politieagenten dat een groepje jongens tegen een autospiegel aan schopte waardoor deze afbrak. Het incident had plaats op de Antwerpsestraat. De mannen rende daarna hard weg. De politie heeft het viertal toch kunnen aanhouden voor openlijke geweldpleging omdat geen van hen bekende het feit gepleegd te hebben. Na verhoor bekende één verdachte, een 28-jarige Engelsman, dat hij de vernieling had aangericht en was bereid om de kosten te betalen. In afwachting op een dagvaarding is de man ingesloten.

Bergse voetganger gewond na aanrijding

BERGEN OP ZOOM: Een 45-jarige inwoner van Bergen op Zoom is maandagavond kort voor 21.00 uur behoorlijk gewond geraakt toen hij op de Antwerpsestraatweg werd aangereden door een auto. De man, die onder invloed van alcohol was, stond ineens op de weg, ter hoogte van de Stalenbrug. De bestuurder van de auto, een 24-jarige Bergenaar, kon zijn stadgenoot niet meer ontwijken. Het slachtoffer kwam met zijn hoofd op e voorruit van de auto terecht. Hij is met letsel aan zijn hoofd en been overgebracht naar het Lievensbergziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Daaruit is gebleken dat het slachtoffer plotseling op de weg stond, een getuige bevestigde deze lezing.

Auteur: Nicolette Bovenhorst