Provincie Gelderland

Arnhem, 5 februari 2008

VERZAMELPERSBERICHT GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 FEBRUARI 2008

GELDERLAND ALGEMEEN
Provincies en ministers maken afspraken over Nieuwe Hollandse Waterlinie (C1) Maandag 11 februari ondertekenen de ministers Plasterk en Verburg en staatssecretaris Huizinga en de provincie het Pact van Rijnauwen in Bunnik. Hierin maken de bestuurders van het Rijk en de betrokken provincies concrete afspraken om het Nationaal Landschap Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW) de komende jaren voortvarend aan te pakken. Namens de provincie Gelderland ondertekent gedeputeerde Annelies van der Kolk het pact. (zie ook apart persbericht)

Provinciale steun voor initiatieven bedrijfsleven voor groene energie (B1) Gedeputeerde Staten stellen vandaag de beleidslijn Bio-energie vast. In de beleidslijn staat hoe de provincie bedrijven die initiatieven nemen om energie op te wekken uit biomassa (zogenaamde groene energie) stimuleren en ondersteunen. Meer bio-energie is een belangrijk speerpunt van het Gelderse Klimaatprogramma: Aanpakken en Aanpassen. (zie ook apart persbericht)

REGIO ACHTERHOEK
Subsidie voor verplaatsen Heva Winterswijk (A2) Gedeputeerde Staten stellen aan Provinciale Staten voor om de gemeente Winterswijk een subsidie te verlenen van 121.875 euro voor de verplaatsing van het metaalverwerkend bedrijf Heva. De gemeente Winterswijk wil het bedrijventerrein VĂ©neslat Noord verbeteren, waarvoor ingrijpende maatregelen nodig zijn. (zie ook apart persbericht)