Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vrolijke organiser voor hele gezin
Rust en overzicht dankzij slimme bizzyboard

Amsterdam ­ 5 februari 2008. De één moet naar pianoles, de ander heeft sport, de bibliotheekboeken moeten terug, de oudste heeft huiswerk, de tandarts niet vergeten, vader werkt over, moeder gaat tennissen: elk gezin met (jonge) kinderen kent een overvol programma. Het is niet verwonderlijk dat iedereen het overzicht snel kwijt raakt, waardoor afspraken vergeten worden en er behoefte is aan een duidelijk overzicht. Het innovatieve en vrolijke planbord bizzyboard brengt de orde in huis. In een oogopslag weet iedereen ­ tot en met de allerjongste in het gezin ­ waar iedereen mee bezig is.

Leuk en pedagogisch verantwoord
Vrijwel elk kind en elke ouder heeft een druk schema. School, werk, kinderopvang, hobby's, sport, sociale contacten: het is niet bij te houden. Kinderen verliezen het overzicht en ouders werken vaak met verschillende agenda's naast elkaar. Ook het gezin van Yvette van Katwijk-van Bommel kende dit probleem. Zo kwam Yvette op het idee een leuk planbord voor het hele gezin te ontwikkelen: bizzyboard. Met behulp van een vernuftig magneetsysteem kan elk familielid wekelijks aangeven waar hij of zij mee bezig is. Een uitkomst voor ieder druk gezin en behalve leuk ook nog pedagogisch verantwoord.

Betrokken bij gezinleven
bizzyboard is even simpel als doeltreffend. Aan de linkerzijde worden de dagen van de week ingevuld, terwijl elk familielid zijn of haar eigen kolom krijgt. Dit wordt aangegeven met grote magneten waarop foto's kunnen worden geplakt, of namen worden geschreven. Vervolgens kan bij elk gezinslid met behulp van de magneten dagelijks worden aangegeven waar hij of zij mee bezig is of wat er niet moet worden vergeten. Zelfs de allerkleinsten kunnen op die manier zien wie er die dag komt oppassen, wanneer het tijd is voor bijvoorbeeld de peuterklas of crèche, wanneer er een vriendje komt spelen of wanneer oma jarig is. Dankzij bizzyboard krijgt iedereen een goed overzicht en wordt veel meer betrokken bij het gezinsleven.

Toegejuicht door experts
De vrolijke gezins-organiser wordt dan ook toegejuicht door de experts. Emmeliek Boost van de Opvoeddesk: "bizzyboard is meer dan alleen een handige organiser. Kinderen kunnen actief meedoen. Klusjes en taken worden eerlijk verdeeld, waardoor er minder ruzie ontstaat over wie, wanneer en wat mag. Bovendien worden zowel kinderen als ouders veel meer betrokken bij het gezinsleven, wat bijvoorbeeld ook weer bij oudere kinderen een voordeel is. Omdat ook de kleintjes kunnen meedoen, vergroot dit hun zelfstandigheid en zelfvertrouwen."

Duidelijk en overzichtelijk
Uniek aan bizzyboard is dat het alle activiteiten van het hele gezin in beeld brengt. De magneten met vrolijke en duidelijke illustraties die de activiteiten weergeven, maken het bord ook voor heel jonge kinderen geschikt. Bovendien kan bizzyboard internationaal ingezet worden omdat de gebruikers in hun eigen taal de dagen van de week invullen. Bizzyboard biedt duidelijkheid en overzicht voor elk gezin! Meer informatie:
www.bizzyboard.com