Politie Brabant-Noord

Horeca/carnaval

Regio, 05-02-2008

's-Hertogenbosch - In de nacht van maandag op dinsdag werd een 16-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch op de Parade aangehouden in verband met de mishandeling van een 17-jarige plaatsgenote. Zij hadden in een cafe ruzie gekregen omdat het slachtoffer per ongeluk bij de verdachte op haar tenen had gestaan.

In de Kerkstraat werd een 41-jarige man aangehouden omdat hij zich niet kon identificeren toen hij werd bekeurd voor wildplassen.

Een 22-jarige Bosschenaar werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan een bevel van een politieambtenaar. Hij was in verband met zijn gedrag bij een café buitengezet, maar bleef lastig tegen de portiers. Omdat hij weigerde te vertrekken werd hij aangehouden. Een 30-jarige en een 23-jarige Vughtenaar werden voor hetzelfde feit in de Karrenstraat aangehouden, nadat zij bij een horecagelegenheid waren buiten gezet.

Drie Bosschenaren (22, 24 en 25 jaar) werden op de Parade aangehouden nadat zij een 37-jarige man uit Uden hadden mishandeld. De ruzie ontstond in de rij bij een viskraam. De verdachten vonden kennelijk dat de man plaats moest maken. Het slachtoffer werd door de mannen meerdere malen tegen hoofd en lichaam gestompt.

In de Torenstraat werd een 22-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden omdat hij het nodig vond een dienstdoende agent uit te schelden voor 'kanker snotaap' toen hij werd aangesproken op zijn iets te uitbundige gedrag.

Nieuwkuijk - Twee Bosschenaren (16 en 22 jaar) zijn aangehouden omdat zij na een cafebezoek een vlaggemast van een bedrijf aan de Onsenoortsestraat uit de staander hadden gehaald en vervolgens op straat gooiden. Daardoor werden bijna enkele fietsers geraakt. De mast raakte beschadigd.

Nuland - Een 39-jarige man uit Nuland werd aangehouden omdat hij twee ruiten van de toegangsdeur van een cafe aan de Dorpsstraat had vernield. Door het rondspringende glas raakte tevens het laken van het biljart beschadigd. Aangezien de man daarvoor meerdere keren kenbaar was gemaakt dat hij niet welkom was, zal hij ook worden bekeurd terzake huisvredebreuk. Ook beledigde hij een aanwezige vrouw door haar ten overstaan van meerdere mensen voor 'hoer' uit te schelden.

Oss - Nadat hij een 48-jarige Ossenaar en een 36-jarige man uit Maasdonk had mishandeld werd een 31-jarige man uit Kaatsheuvel op de Koornstraat aangehouden. De slachtoffers zagen de man voorover gebukt tegen de kerk staan en vroegen of hij hulp nodig had. Om onbekende reden was dat voor de vedachte kennelijk reden de mannen achterna te lopen en op één van hen in te gaan slaan. De ander schopte hij met volle kracht tegen het bovenbeen. Surveillerende agenten wisten de man aan te houden, waarbij hij ook nog het nodige verzet pleegde.

Berghem - Een 18-jarige man uit Oss werd nabij een cafe in de Burgemeester van Erpstraat aangehouden omdat hij dreigde een agent 'kapot te schieten'. De man was geweigerd bij het café maar bleef met zijn 20-jarige vriend recalcitrant aanwezig in de omgeving. Toen agenten hen vorderden weg te gaan uitte hij de bedreiging. De vriend werd gezien zijn toestand aangehouden terzake openbare dronkenschap.