Gemeente Den Haag

College stemt in met vernieuwing Transvaal

De gemeente gaat samen met woningbouwcorporatie Staedion een nieuwe woonomgeving realiseren in de buurt van de Paul Krugerlaan in Transvaal Noord.

Uiterlijk in 2014 moeten in dit gebied 812 oude woningen plaatsmaken voor 256 nieuwe eengezinswoningen en 129 huurwoningen. In de Reitzstraat, Bothastraat, Smitsstraat, Kockstraat en omstreken zullen woningen worden vernieuwd. Ook de openbare ruimte, de groenstructuur en de verkeerssituatie worden verbeterd.

Wethouder Norder (Bouwen en Wonen): In het binnengebied worden voornamelijk eengezinswoningen gebouwd, terwijl we aan de randen meer appartementen willen bouwen. Op deze manier is er voor ieder wat wils.

Transvaal biedt kansen
In Transvaal wordt hard gewerkt aan het verbeteren van de wijk. De vernieuwing vindt plaats in vier fasen. Fase 1 betreft Transvaal Zuid (de omgeving van de markt). Fase 2 en 3 beslaan het midden van de wijk (de omgeving van de Kempstraat) en fase 4 is Transvaal Noord (omgeving Paul Krugerlaan). De aanpak voor fase 4a (het eerste gedeelte) is nu goedgekeurd.

Naast het realiseren van nieuwe koop- en huurwoningen investeert de Gemeente Den Haag ook in het stimuleren van de economie en de werkgelegenheid in de buurt. Daarnaast wordt gekeken naar verbeteringen in het onderwijs en worden er culturele activiteiten georganiseerd. Het verbeteren van de bereikbaarheid is ook een speerpunt. Door het welzijn en de leefbaarheid in de wijk te verbeteren wordt het nog aangenamer om in de krachtwijk Transvaal te wonen, te werken en te verblijven. Op deze manier is en blijft Transvaal van alle markten thuis.