Hillegom Insluiping in woning

Dinsdagmorgen 5 februari vond er een insluiping plaats in een woning aan de Assumburgh. De bewoonster was even de deur uit, maar ontdekte bij thuiskomst dat er goederen waren gestolen. Via de onafgesloten schuifdeur wist men de woning binnen te komen. Uit de woning werden onder meer geld, een fotocamera en twee mobiele telefoons gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Leiden Bedrijfsinbraak

Dinsdag 5 februari is even na 02.00 uur ingebroken in een drogisterij aan de Haarlemmerstraat. Men kwam de winkel binnen door de voordeur te forceren. Uit de winkel werden parfums gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Leiden Aanhouding wegens heling fiets

De politie heeft dinsdagmiddag 5 februari een 45 jarige Leidse aangehouden op verdenking van heling van een fiets. Agenten zagen de vrouw fietsen over de Oude Singel en vermoedden dat de fiets van diefstal afkomstig was. De vrouw werd staande gehouden voor een controle. Uit de politiegegevens bleek dat de fiets inderdaad in september vorig jaar vanaf de Aalmarkt gestolen was. Volgens de vrouw had zij de fiets voor 50 euro gekocht. De politie blijft controleren op gestolen fietsen.

Alphen aan den Rijn Beroving op Dijkslootpad

De politie is op zoek naar getuigen van een beroving op het Dijkslootpad op dinsdag 29 januari. Een 17 jarige Alphenaar fietste rond 21.45 uur over het Dijkslootpad vanaf de Kalkhovenweg in de richting van de Herenhof. Bij de tweede fietstunnel, onder de Oude Herenweg, werd hem de doorgang belemmerd door drie jongemannen. Een van de jongemannen, met een Noord-Afrikaansuiterlijk, pakte de portemonnee van de Alphenaar en haalde er geld uit. Hij hield hierna de Alphenaar dreigend vast. De twee anderen, één met een donkere huidskleur en de andere blank, liepen weg richting de fietstunnel onder de Eisenhowerlaan. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844. De jongens zijn ongeveer 25 jaar.

Gouda Diefstal blaasinstrument

Dinsdag 5 februari rond 07.15 uur werd uit de etalage van een muziekwinkel aan de Nieuwehaven een euphonium (blaasinstrument) en een gitaarhoes gestolen. Om erbij te komen werd een ruit van de etalage ingeslagen. Een buurtbewoonster hoorde glasgerinkel en daarna een brommertje wegrijden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gouda Rijbewijs kwijt na aanrijding met fietsers

Een 45 jarige man uit Voorburg reed dinsdag 5 februari rond 08.15 uur op de Plaswijckweg met zijn auto twee fietsers aan. De twee uit Gouda, een 25 jarige man en een 49 jarige vrouw, raakten gewond en werden door ambulancepersoneel behandeld. De Voorburger bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd dan ook aangehouden. De uitslag van zijn daarna gehouden ademanalyse was 705 ug/l. (limiet 220 ug/l.). Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op.