Deelgemeente Charlois Rotterdam

Wie wint de Cultuurprijs 2008? Dat bepaalt ú!

Tot 15 februari kunt u stemmen op projecten die zijn ingediend voor de Cultuurprijs Charlois 2008. Deze kunst- en cultuurprojecten dingen mee naar een bedrag van 2.500 om het plan in 2008 ook daadwerkelijk uit te voeren.

Voor de publieksprijs zijn uit alle inzendingen vijf projecten genomineerd. U mag bepalen wie deze prijs gaat winnen!

Stemmen doet u door een e-mail te sturen naar
cultuurprijs@charlois.rotterdam.nl, met daarin uiteraard het nummer en de naam van het door u gekozen project. Stuur uw e-mail voor 15 februari. Dan telt uw stem mee!

Hieronder vindt u de 5 genomineerde projecten:


1 Honza Svasek en Luciënne van Leijen
Project: touchMe

Op een aantal locaties in Charlois komen aanraakschermen. Zodra een scherm geactiveerd wordt, wordt de deelnemer gefilmd. De schermen/opnamen worden onderling met elkaar verbonden, zodat er een breder kunstwerk ontstaat. Een maand na plaatsing vindt er een discussieavond plaats over onder andere cameras in de openbare ruimte en de rol van interactieve kunst in straten.


2 Dieke Rietkerk
Project: Schilderen in Slingedael

Bewoners van de Slingedael (centrum voor Korsakov en psychogeriatrie), die weinig bezoek krijgen, worden in contact gebracht met ouderen uit de wijk door middel van schilderworkshops. 5 schildersessies onder leiding van een creatief therapeut en een expositie in de Slingedael als afsluiting.


3 Cineac Charlois
Project: Kinder Kunst TV

Kinderen maken onder begeleiding reportages van kunstenaars uit de wijk. Ze leren hoe een camera werkt, hoe een mooi kader te maken, hoe een interview af te nemen etc. Daarnaast maken ze kennis met de kunstenaars in Charlois en hun werk. De items worden uitgezonden op Rotterdam TV en de kinderen krijgen een dvd met de reportages.


4 BARTStore
Project: Artplaats

De mensen van de BART Store geven workshops aan wijkbewoners die hun eigen logo/symbool/trademark maken. Hier maken ze, in een serie, buttons, t-shirts, tassen of boekjes van. Ter afsluiting is er een modeshow en een expositie. De expositie is de presentatie van de nieuwe BART Store-collectie. Ook worden de gemaakte producten op een website geplaatst.


5 Knalrood
Project: ODE (Ons Documenterend Eerbetoon)

Er zijn plannen om de wijk Wielewaal in Charlois rond 2013 te slopen. Op dit moment is de wijk nog in originele staat. En dus het geschikte moment om dit vast te gaan leggen.
Door middel van fotografie gaan jongeren en ouderen een eerbetoon aan hun wijk maken. Op deze manier komen zij meer met elkaar in contact en denken ze op een speelse manier na over de identiteit van hun wijk. De fotos worden uiteindelijk tentoongesteld in een van de wijkgebouwen.

Mail nu uw keuze naar: cultuurprijs@charlois.rotterdam.nl !