Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 5 februari 2008

Zaanstreek-Waterland, 05-02-2008 o Brand in portiewoning, auto te water en revolver.

Brand in portiekwoning

Krommenie, maandag 4 februari 2008, 19:08 uur.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een brand die maandagavond plaatsvond in een portiekwoning aan de Eikelaan. Een 37-jarige bewoonster, haar 31-jarige broer en twee zoontjes van drie en twee jaar oud hadden het pand al verlaten voor de politie arriveerde. Alle vier werden met ambulances meegenomen naar het naar het ziekenhuis omdat zij rook hadden ingeademd. De brandweer heeft de brand geblust en de bovenliggende woningen gelucht. De woonkamer is uitgebrand en de stichting Salvage regelt de schade en onderdak voor de bewoners. Forensische Opsporing heeft vastgesteld dat de brand is begonnen op een bank bij het raam. Een technische oorzaak wordt uitgesloten. Van enige opzet is niet gebleken.

Auto te water

Middelie, dinsdag 5 februari 2008, 06:50 uur.

Een 66-jarige inwoner van Middelie is naar het ziekenhuis gebracht nadat hij met zijn auto op de Zesstedenweg te water was geraakt. De man reed door nog onbekende oorzaak tegen een boom en belandde vervolgens in de sloot. Een 66-jarige Volendammer en zijn 36-jarige zoon, zagen op weg naar het werk de auto in de sloot liggen. Zij probeerden de man uit zijn auto te bevrijden maar hij bleek klem te zitten. De bestuurder zat met zijn been beklemd en moest tot zijn middel in het water blijven zitten tot de brandweer hem met hulp van duikers en een kraan na ongeveer een uur kon bevrijden. De man werd met onderkoelingsverschijnselen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het voertuig werd door een bergingsbedrijf weggesleept.

Gereedschap gestolen

Zaandam, dinsdag 5 februari 2008, 10:11 uur.

De politie heeft een 16-jarige jongen uit Westzaan eneen 18-jarige jongeman uit Assendelft aangehouden als verdachten van winkeldiefstal. Het tweetal had zich verdacht gedragen en werd door bewakingspersoneel overgedragen aan de politie. In de jas van de jongen werden ringsleutels en schroefbitjes met een winkelwaarde van bijna 120 euro aangetroffen. Omdat de rol van de meerderjarige verdachte uit camerabeelden niet duidelijk werd en hij geen gestolen goederen bij zich had werd hij niet meer als verdachte aangemerkt en vrijgelaten. Tegen de minderjarige wordt proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

Zaandam, maandag 4 februari 2008.

De politie heeft een 56-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij wordt verdacht van het plegen van huiselijk geweld. De man zou zijn echtgenote, van wie hij gaat scheiden, tijdens een ruzie op de grond hebben gegooid waardoor de vrouw diverse pijnlijke plekken opliep. De Zaandammer werd ingesloten.

Revolver

Zaandam, maandag 4 februari 2008, 12:43 uur.

De politie heeft bij een doorzoeking in een galerijwoning aan de Lobeliusstraat een revolver aangetroffen. Het zware kaliber vuurwapen was geladen met zes scherpe patronen. De eigenaar, een 36-jarige man zonder vaste woonplaats kwam zich na een telefoontje melden aan het politiebureau waar hij vervolgens werd ingesloten. De man verklaarde dat hij het wapen uit veiligheidsoverwegingen in zijn bezit had.

Woninginbraak

Purmerend, maandag 4 februari 2008.

De bewoner van een tussenwoning in de Caïrostraat kwam na een weekeind afwezigheid tot de ontdekking dat er in zijn woning was ingebroken. De achterdeur was met een breekvoorwerp geforceerd. De gehele woning was doorzocht en er wordt geld, sieraden, twee laptops, een camera, een horloge en een creditcard vermist. Forensische Opsporing stelt een onderzoek in naar de sporen.