Persbericht

Cognos in leiderskwadrant nieuw onderzoeksrapport
Positie in leiderskwadrant in rapport over Business Intelligence-platformen op basis van compleetheid en uitvoerbaarheid visie

Nieuwegein, 5 februari 2008 - Cognos, een IBM-bedrijf en wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, maakt bekend dat het geplaatst is in het leiderskwadrant van Gartners nieuwe Business Intelligence Platforms Magic Quadrant van 2008*. Gartner beoordeelt leveranciers op hun visie; hoe compleet en uitvoerbaar deze is.

Grote ondernemingen en middelgrote organisaties vertrouwen al lang op Cognos' bewezen functionaliteit voor Business Intelligence. Door deze functionaliteit bovenop hun transactiesystemen te gebruiken, verlagen ze hun kosten, verbeteren ze de service aan klanten, stroomlijnen ze hun rapportage en operationele processen en bieden ze hoogwaardige informatie om de besluitvorming en productiviteit van gebruikers te verbeteren.

"Wij zien deze plaatsing als blijk van onze voortdurende innovatie en leiderschap in de markt voor Business Intelligence en Performance Management", zegt Dave Laverty, Vice-president, Worldwide Marketing, Business Intelligence and Performance Management, Cognos. "Met Cognos' complete aanbod van gebruikersfunctionaliteit voor BI en Performance Management, op basis van één bedrijfsbreed platform, zijn onze klanten in staat te profiteren van betrouwbare informatie en de stap te zetten van procesautomatisering naar optimale bedrijfsprestaties. Zo kunnen ze concurrentievoordeel behalen."

Cognos staat ook in Gartner's Corporate Performance Management Suites Magic Quadrant van 2007. Deze rapporten zijn beschikbaar via http://www.cognos.com/news/analyst_reviews.html

IBM Cognos 8 Business Intelligence biedt baanbrekende functionaliteit waarmee beslissers op ieder niveau eenduidig en betrouwbaar inzicht hebben in alle bedrijfsinformatie om de prestaties beter te kunnen sturen. IBM Cognos 8 BI is een compleet, flexibel product dat zich eenvoudig laat integreren binnen de bestaande infrastructuur met verschillende systemen en databronnen. De versimpelde BI-omgeving vergroot de acceptatie door gebruikers, verbetert de besluitvorming en biedt een solide basis voor BI op afdelings- en bedrijfsniveau en voor Performance Management.


* Bronnen: Magic Quadrant for Business Intelligence Platforms, 2008, J. Richardson, K. Schlegel, B. Hostmann, N. McMurchy, 2 februari 2008; Gartner Inc., Magic Quadrant for CPM Suites, 2007, N. Rayner e.a., 19 december 2007.

Over het Magic Quadrant
Het copyright voor het Magic Quadrant van december 2007 en januari 2008 berust bij Gartner Inc. Voor het gebruik is toestemming verleend. Het Magic Quadrant is een grafische weergave van een markt tijdens en voor een bepaalde periode. Deze toont Gartner's analyse van de prestaties van bepaalde leveranciers ten opzichte van door Gartner gedefinieerde criteria voor de betreffende markt. Gartner beveelt geen enkele leverancier, product of dienst in het Magic Quadrant aan en adviseert technologiegebruikers niet om alleen voor leveranciers te kiezen die in 'leiders'kwadrant staan. Het Magic Quadrant is slechts bedoeld als onderzoekhulpmiddel en niet als specifieke leidraad voor actie. Gartner wijst iedere garantie, expliciet of impliciet, af met betrekking tot dit onderzoek. Dit geldt ook voor iedere garantie ten aanzien van beschikbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Cognos, een IBM-bedrijf
Cognos, een IBM-bedrijf, is wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management. Het levert toonaangevende software en diensten voor Enterprise Planning en BI die bedrijven helpen hun financiële en operationele prestaties te plannen, te begrijpen en te beheren. Cognos werd in januari 2008 overgenomen door IBM.