Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (05-02)

TILBURG, 5 februari 2008

Politie arresteert inbrekers

TILBURG / BREDA: Op dinsdag 5 februari 2008 werd er ingebroken in een elektronicazaak aan de Beelaarts van Bloklandstraat. Dat gebeurde rond 02.15 uur. Vanuit het pand werd een grote Philips LCD-televisie (waarde 4000,-) weggenomen. Een beveiligingsmedewerker had ten tijde van de inbraak bij het bewuste pand een verdachte auto gezien. De auto ging er met hoge snelheid vandoor toen de beveiliger naderde. Hij noteerde het kenteken, wat vervolgens onder alle dienstdoende politie-eenheden werd verspreid. Het voertuig werd ruim een half uur later in Breda gesignaleerd. Op de Overakkerstraat werd de auto tot stoppen gedwongen en de twee inzittenden gearresteerd. Het gaat om twee mannen uit Breda, 18 en 20 jaar oud. Het duo is al vaker met politie en justitie in aanraking geweest. De vluchtauto is voor sporenonderzoek in beslag genomen. Van de gestolen tv ontbreekt op dit moment elk spoor. Beide mannen zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

Gestolen auto na kwartier al terug dankzij GPS-techniek

MOERGESTEL: In de nacht van dinsdag 5 februari is rond 03.50 uur ingebroken in een woning aan de Zelt in Moergestel. De 40-jarige bewoner werd rond dat tijdstip wakker omdat het inbraakalarm van zijn woning in werking trad. Er was ingebroken en de inbrekers hadden zijn portemonnee en autosleutels weten te bemachtigen. Vervolgens gingen de inbrekers er vandoor met de auto van de man, een blauwe Audi A6, voorzien van het kenteken 26-ZB-XX De auto was uitgerust met een zogenaamd track-and-trace systeem, waarmee via geavanceerde GPS-techniek de exacte positie van het voertuig gevolgd worden. De auto werd om 04.05 uur door de politie onbeheerd op de Hoogen Dries in Goirle terug gevonden. Het voertuig stond op een parkeerterreintje en had verse schade aan de linker velgen en banden. De auto is voor sporenonderzoek veilig gesteld en gaat daarna terug naar de rechtmatige eigenaar. Ook stelden politiemensen op beide locaties een buurtonderzoek in.

Vier arrestaties tijdens Tilburgse carnavalsnacht

BERKEL-ENSCHOT:De politie heeft een 18-jarige inwoner van Berkel-Enschot opgepakt nadat hij zich misdroeg nabij een horecagelegenheid aan de Corellisingel. Dat gebeurde in de nacht van maandag 4 februari op dinsdag 5 februari. Agenten waren daar aanwezig om een onenigheid in de kiem te smoren. De dronken verdachte schold de agenten uit, schopte tegen een politie auto en wandelde (ondanks enkele waarschuwingen) over de afrit van de N65. Hij wilde niet luisteren toen hij de opdracht kreeg om te vertrekken. Hij liet het op zijn arrestatie aankomen en kreeg in het politiebureau proces-verbaal.

TILBURG: Twee broers (17 en 22 jaar oud) uit Tilburg zijn door de politie opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een vechtpartijtje in een horecagelegenheid op de Paleisring. Het geweld vond plaats in de nacht van maandag 4 februari op dinsdag 5 februari rond 03.30 uur. Een 18-jarige jongeman kreeg klappen nadat er in het toilet ruzie was ontstaan. Het beveiligingspersoneel greep direct in. De politie werd geïnformeerd, waarna het slachtoffer aangifte deed. Hij had twee verwondingen op de rechterwang. De beide verdachten waren inmiddels overgedragen aan de politie en gearresteerd. Een van hen (17 jaar) had bij zijn arrestatie een busje peperspray in zijn bezit. Dit levert hem een apart proces-verbaal op voor de Wet Wapens en Munitie. Het duo is ingesloten en wordt verhoord. De moeder van het tweetal is door de politie op de hoogte gesteld van hun arrestatie.

TILBURG: De portier van een horecagelegenheid droeg maandagavond 4 februari om 23.50 uur een lastige klant over aan de politie. De 21-jarige verdachte uit Hollandscheveld was buiten gezet, nadat hij een ton met glasafval om had gegooid om er vervolgens op te gaan. Vervolgens ging hij een snackbar om daar al het eten van tafel te gooien en tegen een aggregaat aan te trappen. De man reageerde agressief op zijn arrestatie. Hij kreeg proces-verbaal vanwege het plegen van baldadigheid.

Automobiliste (22) raakt gewond bij ongeval

TILBURG: De politie behandelde dinsdagochtend 5 februari een verkeersongeval op de T-kruising Spoorlaan / Noordhoekring in Tilburg. Een 22-jarige Tilburgse vrouw botste daar rond 04.10 uur op een verkeerslichtinstallatie. Ze raakte gewond en is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. Er was sprake van alcoholgebruik. Om die reden is een bloedproef van de vrouw afgenomen.
Laboratoriumonderzoek moet uitwijzen of er sprake was van teveel alcohol en in welke mate. De politie vorderde het kentekenbewijs van de auto in vanwege de omvang van de schade. Omdat er alcohol in het spel was, heeft de politie het rijbewijs van de veroorzaakster ingevorderd. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden. De agenten maakten proces-verbaal tegen de vrouw op.

Winkeldief zonder verblijfstatus

TILBURG: Winkelpersoneel van een supermarkt aan het Wagnerplein riep maandagmiddag 4 februari de hulp van de politie in. Een klant was betrapt bij het stelen van een blikje bier. Het ging om een man van Afrikaanse afkomst. Hij maakte met gebaren kenbaar dat hij niet kon spreken. De man kon geen paspoort over verblijfsdocument laten zien en wilde ook niet opschrijven wie hij was. In de woning waar hij verbleef lagen geen identiteitspapieren van de verdachte. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie en in bewaring gesteld voor nader onderzoek naar zijn identiteit en achtergrond.

Auteur: Jeroen Steenmeijer