Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (05-02)

OOSTERHOUT NB, 5 februari 2008

590,- boete vanwege misdragingen tegen de politie

OOSTERHOUT: Een 27-jarige Oosterhout rekende een boete van 590,- af nadat hij zich had misdragen in het uitgaansleven. Hij beledigde in de nacht van maandag 4 februari op dinsdag 5 februari de politie en voldeed niet aan de vordering om te vertrekken uit het Oosterhoutse centrum. Het wangedrag begon rond 02.30 uur op de Markt door agenten belachelijk te maken. Dat deed hij door zich in gesprekken te moeien die de agenten aangingen met het publiek. Hij trok daarbij rare bekken en hief zijn middelvinger omhoog.
De man was behoorlijk dronken. Na enkele waarschuwingen veranderde zijn gedrag niet. Hij kreeg daarop de sommatie om te vertrekken. Toen hij ook deze vordering aan zijn laars lapte, was de maat vol. In het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte. Hij kreeg de keuze tussen een dagvaarding voor een gang naar de rechter of een geldboete van 590,-. Het boetebedrag is door het openbaar ministerie bepaald. De man koos voor de geldboete en rekende de 590, af.

Autovernieler op heterdaad ingerekend

OOSTERHOUT: De politie pakte in de nacht van maandag 4 februari op dinsdag 5 februari 2008 een 17-jarige jongen op. Dat gebeurde om 02.35 uur en op verdenking van vernieling.
De verdachte trapte op de Markt tegen een geparkeerde auto. Het gevolg was dat de grille van het bewuste voertuig sneuvelde. Twee getuigen zagen het gebeuren en seinden meteen de politie. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de politie snel de verdachte inrekenen, waarbij de getuigen nogmaals bevestigden dat de aangehouden verdachte de dader van de vernieling was. De groep, waarvan de verdachte deel uitmaakte, was eerder op de avond al opgevallen bij surveillerende agenten vanwege hun luidruchtige gedrag en betrokkenheid bij een opstootje in Klappeijstraat. De knul is in het politiebureau verhoord, waar ook proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Hij ontkent de vernieling. De ouders van deze minderjarige zijn over de gebeurtenissen geïnformeerd.

'Clubliefde' leidt tot geweld

OOSTERHOUT: Een vechtpartij in de Klappeijstraat leidde dinsdag 5 februari tot de arrestatie van twee verdachten. Het geweld vond plaats omstreeks 02.10 uur in de Klappeijstraat. Portiers van de Oosterhoutse horecagelegenheden scheidden twee vechtersbazen. De verdachten werden daarna overgedragen aan de politie. De ene partij (17 jaar) had een masker op van Feyenoord en daar was de tegenpartij (18 jaar) het kennelijk niet mee eens. Er ontstond ruzie waarbij over en weer klappen vielen. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal zijn beide Oosterhouters weer in vrijheid gesteld.

Koperdief verstopt zich in boom

WAALWIJK: De politie arresteerde maandagmiddag 4 februari een 39-jarige man uit Heusden. De verdachte werd aangehouden nadat hij had geprobeerd om koper te stelen uit een leegstaand schoolgebouw. De Waalwijkse politie werd rond 15.00 uur door een oplettende getipt dat een man het dichtgespijkerde gebouw was binnengegaan.
De verdachte probeerde zich in eerste instantie voor de gewaarschuwde agenten te verstoppen. Hij sprong vanaf de eerste verdieping naar een boom (conifeer), die vlak naast het schoolgebouw staat en verstopte zich tussen de takken. Na een half uur werd hij ontdekt door een politiehond. Bij nader onderzoek vond de politie gereedschap van de man en een hoeveelheid koper terug. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Omtrappen vuilcontainers: naar Bureau Halt

LOON OP ZAND: Agenten zagen dat een jongen containers omver trapte op de Hooge Steenweg. De agenten spraken de knul aan, waarna hij een omgevallen container opraapte nen het afval weer in de bak deed. Hij kreeg een verwijzing naar Bureau Halt vanwege het plegen van baldadigheid. Dit gebeurde in de nacht van maandag 4 februari op dinsdag 5 februari omstreeks 04.00 uur.

Glaasje op, laat je rijden

RAAMSDONKSVEER: In de nacht van dinsdag 5 februari 2008 op controleerde de politie op de Touwslager de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 01.40 uur. De 19-jarige Verenaar werd gearresteerd omdat hij dronken achter het stuur zat. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 625 ug/l, terwijl 88 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten vorderden zijn rijbewijs in en maakten proces-verbaal tegen deze beginnend bestuurder op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van negen uur opgelegd. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Een beginnend bestuurder is al strafbaar bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l.
Het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt als (bijkomende maatregel) ingevorderd bij een uitslag van 350 ug/l of hoger.

Auteur: Jeroen Steenmeijer