Gemeente Edam-Volendam

Nieuwe wegwijzer Aangepast Sporten Zaanstreek/Waterland nu verkrijgbaar!

Met trots presenteert Sportservice Noord-Holland de tweede editie van de brochure `Wegwijzer aangepast sporten regio Zaanstreek/Waterland'. De brochure met informatie over alle regionale sportmogelijkheden voor mensen met een beperking. Deze informatiebrochure ligt klaar voor alle belanghebbenden.

Sinds 2000 is Sportservice Noord-Holland in Zaanstreek/Waterland een samenwerkingsverband aangegaan op het gebied van aangepast sporten met een aantal gemeenten uit deze regio. Momenteel maken de gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Wormerland en Zaanstad deel uit van dit samenwerkingsverband. De belangrijkste werkzaamheden binnen het verband bestaan uit het geven van informatie, advies en ondersteuning op het gebied van sporten voor mensen met een beperking. Daarnaast wordt verenigingsondersteuning geboden aan verenigingen en organisaties die een sportactiviteit voor mensen met een beperking (willen) aanbieden.

In de brochure `Wegwijzer aangepast sporten regio Zaanstreek/Waterland' staan maar liefst vierenzeventig sportactiviteiten beschreven voor mensen met een lichamelijke beperking (al dan niet rolstoelgebruikend), mensen met een verstandelijke beperking, chronisch zieken, blinden en slechtzienden, alsmede doven en slechthorenden. Het is een compleet overzicht voor een ieder die aangewezen is op aangepast sporten.

Sport doet goed, dat weten we allemaal. Ook de waarde van aangepast sporten is geen punt van discussie. Juist voor mensen met een beperking is sport uitermate belangrijk, om grenzen te leren verkennen en verleggen en zelfvertrouwen te vergroten. Helaas is onbekendheid met aangepast sporten een belangrijke reden dat veel potentiële sporters nog niet actief zijn. Door het verspreiden van de brochure willen wij meer bekendheid geven aan de mogelijkheden om te sporten met een beperking.

Vaak wil iemand met een beperking wel aan sport doen, maar men weet niet altijd de weg. Waar, wanneer, hoe laat, hoe kom ik daar ....? Het zijn allemaal vragen waar veel mensen het antwoord niet op weten. Het komt ook voor dat mensen denken dat sporten voor hen niet is weggelegd. Niets is echter minder waar. Heel vaak kan er wel aan sport gedaan worden, maar dan op een aangepaste wijze. Er zijn zoveel verschillende takken van sport, dat bijna iedereen wel ergens aan mee kan doen. Kortom, niets staat een actieve vrijetijdsbesteding meer in de weg nu er een volledig en actueel overzicht is van het totale aangepaste sportaanbod in Zaanstreek/Waterland.

Bel naar regiomedewerker aangepast sporten Zaanstreek/Waterland Judith Stroo, tel. (075) 653 99 71 of mail naar:
jstroo@sportservicezaanstad.nl en vraag de brochure aan. Heeft u na het lezen van de brochure zin om te sporten en vindt u dat het tijd is om het niet langer bij plannen en goede voornemens te houden, kom dan in actie!

U wilt sportief bewegen binnen uw eigen interesse en mogelijkheden, maar weet zelf niet welke activiteit voor u geschikt is? Of u heeft vervoersproblemen of geen eigen sportrolstoel? Dit mogen geen redenen zijn die u weerhouden aan een activiteit deel te nemen. Aarzel niet en bel de regiomedewerker. Zij kan met u bekijken wat de mogelijkheden zijn.