013 Tilburg

MTV Brand New Festival, bezoeker bepaalt de line-up TILBURG/AMSTERDAM, 5 FEBRUARI 2008
MTV, FRET Popmagazine en 013 organiseren samen een nieuw festivalformat. Op zaterdag 17 mei organiseren zij voor de eerste keer het MTV Brand New Festival. Het enige festival in Nederland waar de festivalbezoeker zelf bepaalt wie er op het podium staat! Wordt het Voicst, Moke, Alain Clark, The Opposites of toch liever Wouter Hamel, Peter Pan Speedrock, Dennis, Fedde Le Grand of Extince? Er is in ieder geval genoeg keuze uit Nederlands muziektalent.
Jongeren bepalen steeds meer zelf, van consumenten veranderen zij steeds meer in producenten. Zelf je playlist samenstellen is heel normaal tegenwoordig, dus waarom dan niet je eigen festival samenstellen? MTV Brand New Festival is het eerste festival dat je zelf programmeert! Daarnaast krijgt jong talent op dit festival een podium waar zij zich kunnen presenteren, met de drie zalen in 013 Brand (grote zaal), New (kleine zaal) en Start (Bat Cave) is daarvoor meer dan genoeg ruimte. Michel Penders (MTV Talent & Artist Management): Het streven is om de smaak van het publiek voor 100% te representeren. Het is uniek dat we MTV kijkers en FRET lezers nu de kans geven dit MTV Brand New Festival zelf te programmeren. Vanaf vandaag is het mogelijk om via de site
www.mtv.nl/brandnewfestival je stem uit te brengen op de voorgeselecteerde Nederlandse bands. Op 10 maart wordt de definitieve line-up bekend gemaakt. Deze bands zijn vervolgens op 17 mei live te zien in 013.

Gratis cd bij Fixkes kaartje

TILBURG, 5 FEBRUARI 2008
De komende vijftien personen die een kaartje voor het concert van de Fixkes (op zaterdag 15 maart) bij 013 Boxoffice kopen krijgen er een prachtcd bij en wel een Fine Fine Music verzamelaar. Uiteraard met de grote Fixkes hit 'Kvraagetaan'.

013 web wint Agendainfo Award

TILBURG, 16 JANUARI 2008
Onze website, juist, die je nu aan het lezen bent, is in de prijzen gevallen. Meer dan 16.000 bezoekers van de websites Festivalinfo/Agendainfo stemden op een klein aantal genomineerde sites en 013 won.
De Agendainfo Awards zijn vernoemd naar Agendainfo.nl, de community bij Festivalinfo.nl en Podiuminfo.nl. Tienduizenden leden houden op Agendainfo bij welke concerten en festivals ze bezoeken. Verder laten ze zich waarschuwen als hun favoriete artiesten in Nederland of België komen spelen. Bij de Agendainfo Awards is er geen sprake van een jury of vriendjespolitiek. De bezoekers van de sites hebben volledig democratisch hun stem laten gelden. Eerst in een nominatieronde, en daarna in een eindronde waarin uit de acht meest genomineerde concerten, festivals en/of artiesten gekozen kon worden. De complete uitslag kun je hier bekijken:
www.festivalinfo.nl/news_detail.php?news_id=4417
foto: Marlies Timmermans neemt de Agendainfo Award namens 013 in ontvangst tijdens Alter Bridge
Brabant Party sluit tv-seizoen af in 013 op 4 mei
TILBURG, 22 JANUARI 2008
Acht keer per jaar worden voor het Brabantse hitfeest Brabant Party tv-opnamen gemaakt door Omroep Brabant TV. Het televisieseizoen wordt dit jaar in 013 afgesloten op zondag 4 mei a.s. met het Brabant Party Mega Spektakel. Dit evenement komt in plaats van de eerder aangekondigde Brabant Party TV-opname van zondag 30 maart. Eerder gekochte kaarten voor de TV-opname van zondag 30 maart zijn geldig voor zondag 4 mei. Wie er komen optreden op zondag 4 mei? Je leest spoedig wie de Brabantse crème de la crème met hitpotentie vormen. BRABANT PARTY MEGA SPEKTAKEL | ZONDAG 4 MEI 2008 | DOMMELSCH ZAAL/ AANVANG 14.00/ ZAAL OPEN 13.00 | ENTREE 12,50 EURO/ 2,15 SERVICEKOSTEN | VVK GESTART OP 15 DECEMBER 2007

Werken bij 013?

TILBURG, 31 JANUARI 2008
We zoeken vrijwilligers voor onze servicebalie en bij onze productie-afdeling zoeken we stagehands (podiummedewerkers). De minimumleeftijd om bij 013 te werken is 18 jaar. Vrijwilligerswerk kost tijd, we vragen een inzet van ongeveer drie keer per maand. Het werk valt vrijwel altijd in de avonduren maar het wordt nooit laat in de nacht. Natuurlijk zijn er beloningen, zoals bijvoorbeeld gratis toegang bij veel 013 shows en je kunt bijvoorbeeld mee naar Lowlands (2008) en Pinkpop (2008). Heb je interesse mail dan naar manon@013web.nl (Servicebalie) en/of jessica@013web.nl (Stagehands/humpers)

Concert Shantel verplaatst
TILBURG, 25 JANUARI 2008
De populaire balkanbeats-DJ Shantel moet binnenkort worden geopereerd. Daarom wordt de Fiesta Mundial met Shantel & Bucovina Club Orkestar verzet van woensdag 13 februari naar maandag 12 mei (pinkstermaandag). Reeds gekochte kaarten blijven geldig. Mocht je op de nieuwe datum zijn verhinderd dan kun je de kaarten inleveren waar ze zijn gekocht.