Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Van: de vier fractievoorzitters namens de raad van Dinkelland Datum: 5 februari '08
Betreft: Integriteitsonderzoek wethouders Dinkelland Raadsonderzoek integriteit wethouders Dinkelland van start

In de openbare raadsvergadering van 11 december 2007 heeft de raad van Dinkelland een motie aangenomen met ondermeer de volgende inhoud: " ... dat door een geheel onafhankelijke commissie nader onderzoek wordt verricht naar de beschuldigingen van burgemeester mr. F.P.M. Willeme aan het adres van de wethouders; dat de eventuele negatieve conclusies voortvloeiend uit het onderzoek consequenties kunnen hebben voor de wethouders. .."

Toelichting
De afgelopen weken zijn door de vier fractievoorzitters, handelend namens hun raadsfracties, de voorbereidingen getroffen voor dit onderzoek. Daarbij heeft het accent gelegen op zorgvuldigheid, kwaliteit en raadsbrede overeenstemming. Dit heeft geresulteerd in de raadsopdracht aan het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) het onderzoek uit te voeren en een onderzoeksrapport uit te brengen aan de raad van Dinkelland.

Het doel van het onderzoek is de validiteit vast te stellen van beweringen die zijn geuit in de openbare raadsvergaderingen van 20 november 2007 en 11 december 2007 ten aanzien van de wethouders Kleissen, Krouwel en Engbers. Het onderzoek zal plaatsvinden in de vorm van bronnenonderzoek, documentenonderzoek en interviews.

Het onderzoek, dat op 5 februari is gestart, zal uitmonden in een rapport aan de raad, op basis waarvan de raad zich een beeld en een oordeel kan en zal vormen over de thans levende integriteitsvragen ten aanzien van de wethouders Kleissen, Krouwel en Engbers. Het onderzoek zal, naar huidige verwachting en op basis van de huidige inschatting, circa zes weken in beslag nemen. Naar verwachting zal BING in de tweede helft van maart 2008 het eindrapport presenteren. De raad zal, naar huidige verwachting en op basis van de huidige inschatting, eind maart 2008, in een extra openbare raadsvergadering het eindrapport van BING behandelen en zich daar over uitspreken.