Gemeente Barneveld


Gemeente Barneveld en Centric ondertekenen definitief contract voor MidOffice

Inwoners, bedrijven, instanties en anderen krijgen zo de mogelijkheid om digitaal zaken aan te vragen, de status daarvan op te zoeken en actuele informatie in te zien. De realisering van het MidOffice-systeem is een belangrijke stap in de verdere digitalisering en professionalisering van de gemeentelijke organisatie.

Zo is er straks ook de mogelijkheid om via de functionaliteit "Mijn Loket" over interessante onderwerpen te worden geïnformeerd, aanvragen digitaal afgehandeld te krijgen op het voor de inwoner gewenste tijdstip.

Voor een aantal gemeentelijke producten is altijd een fysieke handeling nodig, zoals bijvoorbeeld de afgifte van een paspoort of rijbewijs. Met de MidOffice zorgt de gemeente Barneveld er wél voor, dat het proces voor bijvoorbeeld de aanvraag voor het bouwen van een garage geautomatiseerd langs de diverse afdelingen van de gemeente gaat en zorgt er ook voor, dat aanvragen op dezelfde (digitale) manier worden verwerkt. Met de komst van dit systeem worden verschillende werkprocessen steeds meer op elkaar afgestemd. Processen worden transparanter en kunnen ook door inwoners worden gevolgd.

Keuze voor het Centric Consortium
In het aanbestedingstraject heeft Centric het beste gescoord op de gevraagde en aangeboden functionaliteit en kwaliteit. Daarnaast heeft ook de prijs een rol gespeeld.

De gemeente Barneveld heeft bij de beoordeling vooral rekening gehouden met de klant en de dienstverlening. Door de MidOffice door Centric en SimSolutions te laten ontwikkelen, kiest de gemeente Barneveld voor een internetomgeving, waarvan op dit moment al 150 gemeenten gebruik maken. Ook kiest de gemeente voor een systeem, waardoor bestanden en documenten door méér medewerkers tegelijkertijd kunnen worden geraadpleegd. Met de keuze voor dit MidOffice-systeem is een bedrag van ruim 1 miljoen euro gemoeid.

Nieuwe internetsite
Tegelijkertijd met de invoering van het MidOffice-systeem vernieuwt de gemeente Barneveld de internetsite. Zowel de vormgeving als de indeling worden aangepakt en aangepast aan de eisen van de tijd. De gemeente verwacht, dat de vernieuwingen rondom de zomervakantie van 2008 gereed zijn.
Mutatiedatum 05/02/2008