Gemeente Barneveld


Nieuwe locatie SBO De Vogelhorst in Voorzieningenstrook Lunterseweg

De gemeente Barneveld heeft verschillende locaties in de gemeente onderzocht en op basis van dit onderzoek is de locatie aan de Lunterseweg als beste plek aangemerkt.

Het schoolbestuur van 'De Vogelhorst' heeft al eerder aangegeven, dat vervangende nieuwbouw hard nodig is. Het huidige schoolgebouw aan de Leeuwerikstraat is verre van optimaal. De raad heeft bij de behandeling van het masterplan onderwijs het college van burgemeester en wethouders gevraagd om de nieuwbouw een jaar eerder dan gepland (dus in 2009 in plaats van 2010) te realiseren. De gemeente heeft met spoed een locatieonderzoek uitgevoerd. Een locatie aan de Lunterseweg, in de Voorzieningenstrook, is daarvoor als beste locatie aangemerkt. Nieuwbouw op de huidige lokatie, die in het masterplan ook nog open gehouden werd, zou voor grote tijdelijke en kostbare huisvestingsproblemen zorgen

Locatie Voorzieningenstrook
Uit de onderzochte locaties komt de locatie aan de Lunterseweg als meest geschikt naar voren. De positieve punten voor deze locatie zijn:
* De locatie is in eigendom van de gemeente en onbebouwd. Het voorontwerp-bestemmingsplan "Lunterseweg" voorziet in de bouw van een school op deze locatie.

* Overeenkomstig het beleid in de Structuurvisie "Kompas naar 2015" voorziet deze locatie in de mogelijkheid om voorzieningen, waaronder scholen, te realiseren.

* Vanuit het verkeersoogpunt is de locatie zowel vanuit de kern Barneveld als van buiten de gemeente goed bereikbaar. De ontsluiting vanuit de regio ("De Vogelhorst" is immers een streekschool) kan via de A30 en de Scherpenzeelseweg plaatsvinden.

Nu het college van burgemeester en wethouders met de locatie heeft ingestemd, wordt de verdere (planologische) procedure gestart. Mutatiedatum 05/02/2008