Gemeente Barneveld


Uitbreiding en vernieuwing fietsknooppuntensysteem

Het fietsknooppuntensysteem vervangt de wat oudere fietsbewegwijzering op de Veluwe. Kruisingen hebben in dit fietsknooppuntensysteem een nummer. Met behulp van deze fietsknooppuntnummers kunnen fietsers eenvoudig een route samenstellen.

In de programmabegroting heeft de gemeente de aansluiting van het fietsknooppuntensysteem op de omliggende gemeenten opgenomen. Om dit te realiseren is een aanpassing en uitbreiding van het huidige systeem op onze gemeentegrond nodig. Dit gebeurt samen met het Samenwerkingsverband Veluwse gemeenten en de provincie Utrecht. De werkzaamheden op Barnevelds grondgebied starten naar verwachting in de tweede helft van het jaar.

Het definitieve fietroutenetwerk zal in de loop van februari worden bepaald. De werkzaamheden betreffen het plaaten van nieuwe en het aanpassen van de huidige bewegwijzeringborden en -panelen. De bebording voor het fietknooppuntensysteem zal op de gehele Veluwe gelijk zijn.

Het college van burgemeester en wethouders heeft inmiddels 100.000,- beschikbaar gesteld voor de voorbereiding en uitvoering van de aansluiting op het nieuwe fietsknooppuntensysteem. Mutatiedatum 05/02/2008