Inspectie Verkeer en Waterstaat


Inspectie VenW krijgt nieuwe plaatsvervangende inspecteur-generaal

Nieuwsbericht | 05-02-2008

De heer drs. Rob van Lint treedt per 1 april 2008 toe tot de hoofddirectie van de Inspectie Verkeer en Waterstaat. Per 1 september 2008 wordt de heer Van Lint formeel plaatsvervangend inspecteur-generaal. Hij volgt dan de huidige plaatsvervangende inspecteur-generaal de heer dr. ir. Martin Wolfs op die aan het eind van het jaar met pensioen gaat.

Momenteel is de heer Van Lint waarnemend directeur bij de Algemene Inspectiedienst. In deze functie leverde hij onder meer een actieve bijdrage aan het proces van toenemende samenwerking tussen de verschillende rijksinspectiediensten. Voorheen vervulde hij verschillende managementfuncties bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (onder andere als directeur Plantenziektenkundige Dienst) en het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu. De heer Van Lint studeerde biologie aan de Rijksuniversiteit Leiden en bedrijfskunde voor de publieke sector aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat bewaakt en bevordert een veilig en duurzaam gebruik van weg, water, lucht en rail door burgers en ondernemers en bericht over de resultaten van het werk in de openbaarheid.