Gemeente Goirle

Evaluatie blauwe zone

Het parkeerbeleid in het centrumgebied van Goirle, dat sinds 1 mei 2006 geldt, is geevalueerd. Onderzocht is in hoeverre de gestelde beleidsdoelen zijn gehaald en of het wenselijk is om het parkeerbeleid in het centrumgebied bij te stellen. Bij de evaluatie is gebruik gemaakt van parkeertellingen, reacties van bewoners en belanghebbenden en informatie uit waarnemingen.

De beoogde doelstellingen
Met de invoering van de blauwe zone in 2006 werd beoogd : een goede doorstroming op populaire parkeerplekken; langparkeerders weren uit het centrum; voldoende parkeergelegenheid voor de bezoekers, klanten en centrumbewoners én de aantrekkelijkheid van het centrum optimaliseren.

Langparkeren
De blauwe zone in het centrumgebied functioneert naar behoren en blijft van kracht. De langparkeerterreinen worden onvoldoende tot nauwelijks gebruikt, zoals het terrein aan de Bergstraat. Het parkeerterrein bij sporthal De Haspel kan daar beter voor worden benut. Daarom komt er een betere bewegwijzering .

Blauwe zone uitgebreid
De langparkeerders uit het centrumgebied zorgen voor parkeeroverlast in de woonstraten die aan de blauwe zone grenzen. De blauwe zone wordt om die reden uitgebreid met: Lange Voorenstraat; Korte Voorenstraat; Wethouder Vekemansstraat (tussen de Thomas van Diessenstraat en de St. Jansstraat); Tilburgseweg (parallelwegen tussen de Van Haestrechtstraat en de Van Malsenstraat); Van Haestrechtstraat (gedeelte tussen de Tilburgseweg en de Aabeekstraat); Van Hessen Kasselstraat.

Parkeren CC Jan van Besouw
Er komt een onderzoek naar het parkeren bij het CC Jan van Besouw. Daarbij wordt ook gekeken naar de mogelijkheden van de locatie De Wildert.

De genoemde actiepunten worden op korte termijn uitgevoerd. De uitbreiding van de blauwe zone zal naar verwachting in het voorjaar gerealiseerd zijn.
Voor de uitgebreide evaluatie klik hier