Meer dan 40 miljoen euro voor welzijn en gezondheid

05/02/2008 17:30



Nationale Postcode Loterij



Weer meer Nederlanders spelen voor zelfgekozen goed doel in de Sponsor Bingo Loterij

MEER DAN 40 MILJOEN VOOR WELZIJN EN GEZONDHEID

Amsterdam, 5 februari 2008 - De Sponsor Bingo Loterij heeft vandaag meer dan 40 miljoen euro uitgereikt aan goededoelenorganisaties op het gebied van gezondheid en welzijn. Dit is de helft van de totale inleg van meer dan 80 miljoen euro. Een groot deel van dat bedrag is bij elkaar gebracht door deelnemers die zelf bepalen welke organisatie de helft van hun inleg ontvangt (geoormerkt meespelen). In totaal werd zo 14,3 miljoen euro opgebracht voor ruim 2.200 clubs en verenigingen.

Geoormerkt meespelen
Deelnemers van de Sponsor Bingo Loterij kunnen zelf bepalen voor welk goed doel zij meespelen (het zogenoemde 'geoormerkt meespelen'). Veel deelnemers steunen op deze wijze bijvoorbeeld hun sportclub of zangvereniging door loten te verkopen van de Sponsor Bingo Loterij. Hiermee maken deelnemers wekelijks kans op meer dan 200.000 prijzen, waaronder auto's, televisies en reischeques. Daarnaast geeft de Sponsor Bingo Loterij geldprijzen van 100.000 en 50.000 euro weg. De helft van de inleg gaat naar het door de deelnemer zelf gekozen goede doel. Scouting Nederland, Het Nationaal Epilepsie Fonds, Nationale Vereniging De Zonnebloem, CliniClowns en andere organisaties wisten zo honderdduizenden euro's bijeen te brengen.

Gezondheid en welzijn
Tientallen organisaties op het gebied van gezondheid en welzijn ontvangen een bijdrage van de Sponsor Bingo Loterij, waaronder Hersenstichting Nederland, Nierstichting, KWF Kankerbestrijding, Astma Fonds en het Diabetes Fonds. Voor het welzijn van kinderen krijgen de Richard Krajicek Foundation, Doe Een Wens Stichting Nederland, Nationaal Jeugd Fonds Jantje Beton en de Johan Cruyff Foundation een bijdrage.

Bingo
De Sponsor Bingo Loterij profileert zich steeds meer als dé bingoloterij van Nederland: met het nog steeds populairder wordende spel bingo spelen deelnemers mee in de loterij. In juli 2007 organiseerde de Sponsor Bingo Loterij de Grootste Bingo Ooit, gepresenteerd door Mies Bouwman, Ivo Niehe en Lucille Werner. Deelnemers die de actie ondersteunen spelen geoormerkt mee voor het nieuwe diagnostisch centrum van het VU Cancer Center Amsterdam.





http://www.sposorloterij.nl