Vopak NV

Persbericht

Vopak Horizon Fujairah levert uitbreiding fase 5 op

Uitbreiding voegt 380.000 kubieke meter extra opslagcapaciteit toe.

Fujairah, 5 februari 2008: Vopak Horizon Fujairah Limited maakt de ingebruikname van de 5e fase van uitbreiding van de terminal bekend, waarmee de opslagmogelijkheden op deze strategische hub terminal verder worden versterkt.

P De opening van deze fase vond officieel plaats tijdens een korte ceremonie op de Vopak Horizon Fujairah terminal op 5 februari. Deze uitbreiding voegt 380.000 kubieke meter (cbm) E opslagcapaciteit toe aan de terminal en verstevigd de positie van Vopak Horizon Fujairah als het centrum voor de handel in stookolie in het Midden-Oosten. Tevens worden als onderdeel van dit project twee extra steigers gebouwd.
R
Tijdens de ceremonie feliciteerde Saeed Khoury, Group Chief Executive Officer van ENOC het Vopak Horizon Fujairah personeel en de aannemers met de oplevering van het project binnen S budget en planning. "Fujairah is al een belangrijke bunkerplaats en een strategisch handelscentrum voor stookolieopslag. Deze uitbreiding vindt plaats op een moment dat de wereldwijde handel in olieproducten en de scheepvaartindustrie een ongekende groei zien. Het zal de reputatie van de haven van Fujairah vergroten en verdere groei mogelijk maken. ENOC is vastbesloten om haar aanwezigheid in Fujairah verder te vergroten, waardoor Vopak Horizon Fujairah de voorkeurspartner voor de energiesector wordt".

Verwijzend naar de 10 jaar waarin Vopak aanwezig is in Fujairah, zei John Paul Broeders, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Vopak, dat de opslagterminal zich geleidelijk heeft uitgebreid om aan de toenemende vraag tegemoet te komen. "Het is een win-win relatie voor Vopak Horizon Fujairah Limited en Fujairah. Het bedrijf blijft uitbreiden in haar streven om tegemoet te komen aan de almaar groeiende vraag naar bunkers en stookolie, terwijl Fujairah steeds belangrijker wordt als een strategisch handelsknooppunt. Wij hadden dit niet kunnen bereiken zonder de samenwerking met de locale autoriteiten en onze partners."

Vopak Horizon Fujairah werkt momenteel aan de volgende uitbreidingsfase van nog eens 1,2 miljoen cbm en vier tot zes extra steigers aan de noordzijde van de terminal. Als ook deze fase is afgerond zal de olieterminal een totale capaciteit van 2,7 miljoen cbm hebben. Hiermee zal Vopak Horizon Fujairah haar hub-functie verder versterken in het Midden-Oosten voor minerale olieproducten.

Profiel Vopak Horizon Fujairah Ltd.
Vopak Horizon Fujairah is sinds 11 april 1996 een joint venture van de ENOC Group, Koninklijke Vopak NV, de overheid van Fujairah, de Onafhankelijke Petroleum Groep van Kuweit en de Vitol Groep. Vopak Horizon Fujairah beheert de eerste onafhankelijke `onshore' olieterminal buiten de Arabische Golf, in de Emiraten van Fujairah, een van 's werelds grootste bunkermarkten. Vopak Horizon Fujairah, ISO-9002 gecertificeerd, is ontworpen en ontwikkeld voor het opslaan van producten zoals naphtha, diesel, stookolie, kerosine, benzinecomponenten, benzine en ruwe olie. De terminal kan tankers tot 175.000 d.w.t. ontvangen. Vopak Horizon Fujairah is ontworpen volgens de modernste specificaties en voldoet aan de meest strenge veiligheids- en milieustandaarden.
Walter Moone
Managing Director Vopak Horizon Fujairah
Tel. +971 9 228 1800
E-mail: walter.moone@vopak.com