Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 5 februari 2008

International School UvA onder leiding van Thomas Blom Hansen

Gepubliceerd op 5 februari 2008

Prof. dr. Thomas Blom Hansen is per 1 februari 2008 benoemd tot dean van de International School for Humanities and Social Sciences (ISHSS) van de Universiteit van Amsterdam. Hij volgt hiermee dr. Rob Hagendijk op, die de ISHSS tien jaar heeft geleid.

Blom Hansen (1958) is sinds 1 juli 2006 hoogleraar Godsdienstwetenschappen aan de UvA. Voor zijn komst naar Amsterdam was hij werkzaam bij Yale University, University of Edinburgh, University of Natal (Zuid-Afrika), Copenhagen University and Roskilde University (Denmark). Hij deed onderzoek naar religieus en politiek geweld in India, en naar religieuze identiteiten, lokale politieke structuren en informele netwerken in Bombay. Blom Hansen is ook geĂŻnteresseerd in politieke antropologie, de postkoloniale staat en soevereiniteit. De laatste tijd richtte hij zich op de opleving van religie en de dagelijkse betekenissen van vrijheid en thuishoren in het Zuid-Afrika van na de apartheid. Momenteel werkt hij aan het boek Melancholia of Freedom. Anxieties and nostalgia in a South African Township. Met het internationale onderzoeksnetwerk `The religious Lives of Migrants' onderzoekt Blom Hansen de religieuze betekenissen en instituties onder internationale migranten in een globaal en vergelijkend perspectief.

Over de ISHSS

De International School for Humanities and Social Sciences maakt deel uit van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de UvA en biedt Engelstalig onderwijs aan op bachelor- en masterniveau. De ISHSS trekt jaarlijks zo'n vijfhonderd studenten aan uit ongeveer vijftig verschillende landen.
Bron: UvA Persvoorlichting
Zie ook
Website ISHSS